نگرش بر عیوب و نارسائیهای موجود در تولید و توزیع نان در کشور
محل انتشار: پنجمین همایش مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن
سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,726
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CIMRDC05_193
تاریخ نمایه سازی: 24 آبان 1385
چکیده مقاله:
امروزه نان به عنوان پر مصرف ترین ماده غذایی در ایران شناخته شده است و تولید و عرضه نان در کشور ازجنبه های بسیار ناهمگون است از آنجایی که نان غذای اصلی بسیاری از ساکنان کشور ما را تشکیل میدهد به همین دلیل کیفیت پخت نان و چگونگی مصرف آن در ساختار اقتصاد ملی ما نقش اساسی دارد. مهمترین نارسایی در زمینه تولید و توزیع نان وجود بیش از 25 درصد ضایعات است عوامل متعددی در این زمینه موثرند که به مهمترین عوامل در این بخش اشارتی خواهیم داشت.
برای ریشه یابی مشکلات موجود در صنعت آرد سای باید از گندم و کیفیت آن آغاز کرد.
پایین بودن کیفیت آرد تولیدی از عوامل موثر در زمینه ضایعات است و ریشه این مشکل به پایین بودن کیفیت گندم های بومی ایران مرتبط است. بیشتر توده های گندم های بومی دارای ارزش نانوایی متوسط و ضعیف هستند و واریته های کمی ارزش نانوایی ممتاز و خوب دارند. البته عدم آگاهی کشاورزان به سطح تکنولوژی تولید، عدم ارتباط بین متخصصین رشته های کشاورزی و کشاورزان، کمبود امکانات از قبیل نهاده ها (کود، سم) موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی بارندگی ناکافی و تثبیت قیمت گندم به منظور حمایت از مصرف کننده از عوامل موثر در این زمینه هستند. نباید فراموشش کرد که عدم تمایل زارعین به بهبود کیفیت گندم به دلیل اینکه سازمان غله برای انواع گندم نرخ واحدی تعیین می نماید و انیکه آسیابان نیز انگیزه و رقابت لازم را برای تولید آرد با کیفیت ندارد و گندم را با هر کیفیتی از سازمان غله دریافت می کنند از عواملی هستند که به این مشکلات دامن می زنند.
نویسندگان
مهسا شفیع سلطانی
شرکت تولیدی آرد تک کرج
فرشته شکری
شرکت تولیدی آرد تک کرج