ارزیابی جایگاه گردشگری مذهبی درایران و اسلام با تاکید براماکن زیارتی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی گردشگری وطبیعت گردی ایران زمین
  • کد COI اختصاصی: CTEI01_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1636
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لاله نظری ولنی

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی توریسم

روشن بابایی همتی

عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان

ابوطالب احمدی ارکمی

کارشناسان ارشد جغرافیای سیاسی

بیژن عباسی

چکیده

دین عنصری پایداروموثر درتاریخ جوامع قلمداد می شود که درشکل گیری فرهنگ و هویت نقشی محوری ایفا نموده است گردشگری دینی به معنای بازدید ازاماکن مقدس و شرکت درمراسم مذهبی با هدف رسیدن به ارامش و تقرب به خداوند یکی ازگونه های مهم گردشگری درجهان امروز تلقی شده که سابقه آن به اعصار و قرون گذشته برمیگردد براوردهای اماری حاکی از آن است که این گونه از گردشگری 26درصد ازکل جریان گردشگری درجهان را به خود اختصاص داده است کشور ایران با داشتن سابقه کهن مذهبی برخورداری از اماکن مقدسه ی فراوان مانند امامزاده ها مساجد حسینیه ها کلیساها آتشگاه ها مدارس علمی مذهبی و ... عجین شدن دین با هویت ملی مردم این کشور ازپتانسیل بالایی درجهت توسعه گردشگری دینی برخوردار است مقاله حاضر با روش توصیفی تحلیلی و بهره گیری ازمطالعات کتابخانه ای و اسنادی سعی دارد تا ضمن تحلیل ارزیابی جایگاه گردشگری دینی دراسلام به شناسایی جاذبه های متعدد گردشگری دینی درایران پرداخته و راه کارهایی را درجهت توسعه این گونه ازگردشگری ارایه نماید.

کلیدواژه ها

ایران، اماکن زیارتی، اسلام، گردشگری مذهبی، جاذبه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.