ارزیابی روش تدریس حل مسئله در چارچوب رویکرد آموزشی نوین: چگونگی ارتقا تعامل و یادگیریدانش آموزان در کلاس درس

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین همایش بین المللی علوم تربیتی، مشاوره، روانشناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: RVCONF03_350
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 160
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم شامی

کارشناسی آموزش ابتدایی، دانشگاه آزاد واحد میانه، مدیر آموزگار ابتدایی

معصومه طیبی

دانشجوی کارشناسی ارشد ادبیات دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه، آموزگار ابتدایی

فریده یعقوبی

کارشناسی فناوری شبکه های کامپیوتری علمی کاربردی مخابرات تبریز، آموزگار ابتدایی

یلدا دینی ترکمانی

کارشناسی علوم تربیتی پیام نور میانه، آموزگار ابتدایی

چکیده

حل مسئله معتبرترین فعالیت یادگیری است که دانش آموزان می توانند انجام دهند در یادگیری مسئله محور، یادگیرندهاز طریق توسعه راهبردهای یادگیری فراشناختی، کارکردن درگروه های کوچک حل مسائل واقعی، نقش فعالی در ساختدانش پیدا می کند. در بسیاری از کشورها مهارت های حل مسئله به منزله یکی از مولفه های برنامه درسی در نظر گرفتهمی شود (Kirkley, ۲۰۰۳) . دانش آموزان درروش حل مسئله دارای انگیزه بالاتری برای یادگیری هستند به دلیل درگیربودن با مطالب درسی علاقه آن ها نسبت به موضوعات زیاد است و توجه معلم نسبت به دانش آموزان بیشتر می شوددرنتیجه دانش آموزان احساس ارزشمندی می کنند که این امر در یادگیری هرچه بیشتر به آنان کمک می کند. ازآنجا کهدر فرایند یادگیری به شیوه حل مسئله به تفکر اهمیت زیادی داده می شود؛ بنابراین استفاده از رویکرد حل مسئلهمی تواند موجب تقویت روحیه انتقادی و پرورش تفکر شود. همچنین یک مسئله جهت دار می تواند موجب ایجاد انگیزه وتحریک فراگیران شده و درک آن ها از مفاهیم را بهبود بخشد (شعبانی، ۱۳۸۷ ). هدف از نگارش این مقاله، آگاهی بیشترمعلمان نسبت به این روش تدریس و اهتمام جدی در بکارگیری این روش تدریس به عنوان عاملی بر یادگیری بیشتر وبهبود عملکرد تحصیلی دانش آموزان است.

کلیدواژه ها

روش تدریس، حل مسئله، ارتقا تعامل و یادگیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.