تأثیر استنشاق فرمالدئید برهیستولوژی بیضه و پارامترهای اسپرم موش

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: هفتمین همایش سراسری بهداشت حرفه ای
  • کد COI اختصاصی: NCOHS07_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 893
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام وثوقی

دانشگاه تربیت مدرس _ گروه بهداشت حرفه ای

علی خوانین

دانشگاه تربیت مدرس _ گروه بهداشت حرفه ای

حسن اصیلیان

عضو هیئت علمی و مدیر گروه بهداشت حرفه ای و محیط دانشگاه تربیت مدرس

اردلان سلیمانیان

عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

زمینه و هدف : فرمالدئید (H2C=O) یک عضو خانواده آلدئیدها با ساده ترین مولکول آلی ، گازی بی رنگ ، قابل اشتعال ، محرک با بوی تند است . این ماده می تواند در صنایع وتولیداتی مثل ام دی اف – منسوجات - پلاستیک ها و ترکیبات داروئی و بهداشتی استفاده شود و قابل جذب برای بدن می باشد . هدف این مطالعه تجربی بررسی اثرات استنشاق فرمالدئید بر هیستولوژی بیضه و کیفییت اسپرم موش بود. روش بررسی : تعداد 24 سر موش نر بالغ از نژاد NMRI بصورت تصادفی به دو گروه آزمون و شاهد (12=n) تقسیم شدند.گروه آزمون به مدت 10 روز ، هر روز به مدت 8 ساعت با فرمالدئید استنشاقی مواجهه داشتند .در پایان مواجهه تغییرات بافتی بیضه و کیفییت اسپرم بررسی گردید . یافته ها : نتایج کسب شده از این تحقیق نشان داد که اختلاف معنی داری بین وزن بیضه ها – درصد قابلیت زنده ماندن اسپرم و تعداداسپرم در گروه آزمون و گروه شاهد وجود ندارد، در صورتی که درصد اسپرم های متحرک در گروه آزمون تفاوت معنی داری با گروه شاهد داشت. بررسی بافت بیضه در تعدادی از نمونه های گروه آزمون ، بهم ریختگی نظم سلولی در سری سلول های ژرمینال ، دژنراسیون تعدادی از لوله ها ، کاهش تراکم سلول های اسپرم ساز را نشان داد. نتیجه گیری : استنشاق فرمالدئید می تواند موجب تخریب ساختار بیضه و کاهش تحرک اسپرم گردد.

کلیدواژه ها

فرمالدئید، بیضه ،تغییرات بافتی ، کیفیت اسپرم ، موش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.