بررسی الگوی منطقه بندی ژئوشیمیایی کانسار مس طلا پرفیری دالی جهت تعیین شاخصهای سطح فرسایش
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: نخستین همایش انجمن زمین شناسی اقتصادی ایران
- کد COI اختصاصی: CISEG01_056
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1204
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی اصفهان
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی اصفهان
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده
مطالعهی منطقهبندی هالههای ژئوشیمیائی اولیه از اهمیت عملی ویژهای برخوردار است . برای مطالعه ی هاله های ژئوشیمیائی اولیه در مقاطع عرضی معمولاً از دو روش ضریب اختلاف عناصر و شاخص منطقهبندی استفاده میشود که روش شاخص منطقهبندی به مراتب دقیقتر است. یکی از کاربردهای سری منطقه بندی محوری، تعیین شاخص های ژئوشیمیائی به عنوان معیاری در تعیین سطح فرسایش کانسار مىباشد و اساس تعیین این شاخصها بر نمونهبردارى از افقهاى مختلف بنا نهاده شده است. کانسار مس- طلا پورفیری دالی در استان اراک و بر روی کمربند ولکانیکی ارومیه - دختر واقع شده است. در مطالعهی حاضر مطالعات آماری پایه و تغییرات غلظت عناصر بر روی 97 نمونه سطحی خاک و 401 نمونه آنالیز مغزه های حفاری انجام گرفته است. جهت تعیین سری منطقهبندی عناصر، میانگین عیار 80 و 100 متری محاسبه و سری منطقه بندی عناصر با استفاده از روش شاخص ، 50 ، نمونهها در کمپوزیتهای 40 منطقهبندی تعیین شده است. با استفاده از ضریب همبستگی رتبه ای اسپیرمن در مقایسه با سری منطقه بندی Pb, Ba, Zn, Au, Bi, Cu, Co, استاندارد مس پورفیری، منطقه بندی با کمپوزیتهای 80 متری به صورت عناصر (Pb.Zn)/(Ba.Co) و Ba/Co مناسب تشخیص داده شد. سپس شاخصهای ژئوشیمیائی یکنواخت نسبت عناصر Mo جهت برآورد موقعیت نسبی سطح فرسایش در منطقه پیشنهاد گردید.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- دانش بومی و مدیریت سنتی مراتع عشایری: بازاندیشی نظام های بهره برداری از مراتع
- بررسی عوامل مژثر بر پیشگیری و مدیریت پدیده خودسوزی زغال سنگ در صنعت معدن کاری زیرزمینی
- پیش بینی لرزش زمین با روش های شبکه عصبی مصنوعی و رگرسیون چندمتغیره (مطالعه موردی: معدن سنگ آهن شماره یک گل گهر)
- ارزیابی درجه آلودگی فلزات سنگین با استفاده از شاخص آماری ضریب غنی شدگی در رسوبات منطقه وبژه اقتصادی بندر شهیدر جائی
- تعیین مناسب ترین روش آب گیری از باطله های کارخانه تغلیظ ۳ مجتمع مس سرچشمه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.