اثر کانون توجه تصویر سازی بر توان عضلانی مچ پا طی گام برداری سالمندان غیر فعال
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: ششمین همایش ملی دانشجویان تربیت بدنی و علوم ورزشی ایران
- کد COI اختصاصی: SSTU06_401
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1444
نویسندگان
دانشجوی کارشناس ارشد بیومکانیک ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران
استاد تمام بیومکانیک ورزشی دانشگاه تربیت معلم تهران
استادیار رفتار حرکتی دانشگاه الزهرا
چکیده
هدف: تحقیق حاضر با هدف بررسی اثر نوع کانون توجه در یک دوره تمرینات تصویرسازی بر توان مکانیکی عضلات مچ پای سالمندان غیر فعال طی راه رفتن انجام شد. روش شناسی: پژوهش با استفاده از طرح پیش آزمون و پس آزمون گروه های همسان بر روی 16 زن و مرد 60 تا 80 ساله که به صورت هدف دار انتخاب شدند، انجام شد. پس از تمرینات اولیه تصویرسازی، شرکت کننده ها بر اساس امتیاز پرسشنامه MIQ-RS به روش ABBA به دو گروه همسان تصویرسازی با کانون توجه درونی و بیرونی تقسیم شده و 5 جلسه تمرین کردند. برای محاسبه توان عضلانی، از دوربین های تحلیل حرکت و صفحه ی نیرو استفاده شد. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس چند متغیره دو عاملی 2 در 2 ترکیبی برای متغیرهای وابسته حداقل و حداکثر توان عضلانی مچ پا تحلیل شد. یافته ها: اثر اصلی کانون توجه تصویرسازی و آزمون و همچنین اثر متقابل آن دو بر حداقل و حداکثر توان عضلانی مچ پا معنی دار نبود (p> 0/025). نتیجه گیری: 5 جلسه تمرین تصویرسازی با تغییر کانون توجه اثر متفاوتی بر توان مکانیکی مچ پا ایجاد نمی کند و بررسی سایر مفاصل در مدت بیشتر پیشنهاد می گردد.کلیدواژه ها
کانون توجه، تصویرسازی ذهنی، سالمندان، توان مکانیکی عضلاتمقالات مرتبط جدید
- طراحی و پیاده سازی مدل مفهومی بازاریابی حضور مجدد تماشاگران زن والیبال در ایران
- مروری بر عوامل موثر بر موفقیت فوتبال زنان در اروپا: یک تحلیل دوسطحی
- ارتباط بین جو عاطفی خانواده و میزان فعالیت بدنی در کودکان ۹ الی ۱۲ ساله
- نقش رسانه در ایجاد ظرفیت های انگیزشی ورزش بانوان
- ارتباط نحوه گذران اوقات فراغت با رضایت شغلی معلمان تربیت بدنی شهر کرمانشاه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.