تاثیر آرایش تمرین انتقالی بر تداخل زمینه ای در یادگیری مهارت بدمینتون

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی دانشجویان تربیت بدنی و علوم ورزشی ایران
  • کد COI اختصاصی: SSTU06_363
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1390
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیلر قاسم کریمی

کارشناس ارشد رفتار حرکتی دانشگاه ارومیه

حسن محمد زاده

دانشیار گروه رفتار حرکتی دانشگاه ارومیه

فاطمه حسینی

استادیار گروه رفتار حرکتی دانشگاه ارومیه

چکیده

هدف تحقیق بررسی تاثیر آرایش تمرین انتقالی بر تداخل زمینه ای در یادگیری مهارت های حرکتی بود. روش پژوهش نیمه تجربی و از یک طرح شامل سه گروه تجربی استفاده شد. آزمودنی ها 30 دانشجوی دختر رشته تربیت بدنی دانشگاه ارومیه (سن (19± 1/ 3) که بصورت داوطلبانه در طرح شرکت کردند. آزمودنی ها سه مهارت بدمینتون (سرویس بلند، ضربه فورهند، ضربه بک هند) را طی ده جلسه تمرین کردند. هر فرد، در هر جلسه 15 تلاش از هر مهارت و جمعا 45 کوشش را تمرین کرد. گروه مسدود تمام کوشش ها را به صورت مسدود تمرین کردند. گروه تصادفی به صورت تصادفی از هر سه مهارت به شکلی که در یک ردیف دو مهارت مشابه، پشت سرهم تکرار نشود، تمرین کردند. گروه آرایش تمرین انتقالی در سه جلسه اول بصورت مسدود، سه جلسه دوم بسته های 5 تایی تصادفی و سه جلسه سوم بسته های 3 تایی تصادفی و یک جلسه آخر را به صورت کاملا تصادفی تمرین کردند. عملکرد گروهها در هر جلسه ثبت شد. در پایان، آزمون های ملاک شامل یادداری آتی و به فاصله 48 ساعت بی تمرینی یادداری تاخیری انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر، تحلیل شدند. نتایج نشان داد در دوره اکتساب تفاوت بین گروه های مسدود، تصادفی و انتقالی معنی دار نبود، اما کنش متقابل (جلسات تمرینی × گروهها) معنی دار بود درازمون یادداری آنی فقط تفاوت بین گروه ها ی مسدود و تصادفی با برتری مسدود، معنی دار بود. در آزمون یادداری تأخیری هر دو گروه تصادفی و انتقالی به طور معنی داری عمکرد بهتری نسبت به گروه مسدود داشت. گروه انتقالی عملکرد بهتری نسبت به گروه تصادفی داشت و این تفاوت ازنظرآماری معنی دار بود.

کلیدواژه ها

آرایش تمرین انتقالی، تداخل زمینه ای متوسط، تمرین مسدود، تمرین تصادفی، اکتساب، یادداری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.