پاسخ گرلین آسیل دار پلاسما به یک جلیه تمرین مقاومتی دایره ای در حالت ناشتایی و تغذیه پرکربوهیدرات در مردان جوان سالم

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی دانشجویان تربیت بدنی و علوم ورزشی ایران
  • کد COI اختصاصی: SSTU06_142
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یادگار فهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد تربیت بدنی دانشگاه بیرجند

مرضیه ثاقب جو

استادیار دانشکده تربیت بدنی دانشگاه بیرجند

سعید ایل بیگی

استادیار دانشکده تربیت بدنی دانشگاه بیرجند

مهدی هدایتی

مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متاب

چکیده

مقدمه: گرلین یک پپتید 28 اسید آمینه ای موثر در کنترل اشتها و وزن بدن می باشد، گرلین آسیل دار شکل فعال این پپتید است که در تعادل انرژی نقش مهمی را ایفا می کند. این تحقیق با هدف بررسی تاثیرات احتمالی تمرین شدید مقاومتی بر سطوح گرلین آسیل دار، هورمون رشد، گلوکز، انسولین و کورتیزول پلاسما انجام گرفت. مواد و روش ها: 40 دانشجوی پسر با میانگین سنی 0/26 ±19/22 سال و شاخص توده بدنی 0/33 ± 21/02 کیلوگرم بر متر مربع به طور تصادفی در دو گروه تجربی و دو گروه کنترل قرار گرفتند. آزمودنی های گروه تجربی برنامه تمرینی مقاومتی با شدت 80% یک تکرار بیشینه را در دو حالت ناشتایی و تغذیه پرکربوهیدرات انجام دادند. نمونه های خونی قبل و بلافاصله بعد از تمرین جهت اندازه گیری غلظت متغیرهای مورد مطالعه جمع آوری شد. یافته ها: نتایج آزمون آماری تحلیل واریانس دو سویه نشان داد گرلین آسیل دار و گلوکز پلاسما متعاقب تمرین در هر دو گروه ناشتا و تغذیه پر کربوهیدرات در مقایسه با گروه کنترل افزایش معنی داری یافت (P< 0/05)، اما سطوح انسولین، کورتیزول و هورمون رشد تغییر معنی داری نشان نداد. نتیجه گیری: به نظر می رسد افزایش گرلین آسیل دار پلاسما در گروه های تمرینی به دلیل کاهش ذخایر انرزی عضلانی و کبد در هنگام تمرین باشد که شرایط را برای افزایش جذب انرژی و ایجاد تعادل مثبت انرژی فراهم می کند.

کلیدواژه ها

تمرین مقاومتی دایره ای، گرلین آسیل دار، تغذیه پر کربوهیدرات، ناشتایی، مردان جوان سالم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.