تآثیر 12 هفته برنامه تمرینی منتخب همراه با مصرف مکمل امگا 3 برمیزان تغییرات سطوح سرمی هورمون های گرلین و لپتین در زنان فعال و غیر فعال

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی دانشجویان تربیت بدنی و علوم ورزشی ایران
  • کد COI اختصاصی: SSTU06_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1299
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه صفاری

دانش آموخته کارشناسی ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی

اسکندر رحیمی

دکترای تربیت بدنی و عضو عیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقی

فرهاد دریانوش

دکترای تربیت بدنی و عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز

نادیا بلاغی

دانش آموخته کارشناسی ارشد تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

هدف: این پژوهش با هدف شناسایی ساز و کارهای احتمالی اسید چرب امگا3 همراه با تمرین ورزشی منتخب، بر تعادل دو هورمون گرلین و لپتین ، در غیر ورزشکاران انجام شد. روش شناسی: در این تحقیق نیمه تجربی، 60 زن جوان و سالم با میانگین سنی 1/89± 23/14 و میانگین وزن 5/08± 60/45 به طور تصادفی در گروه های کنترل (بدون تمرین و مکمل )، مکمل، تمرین و ترکیبی( تمرین همراه با مکمل) قرار گرفتند. گروه های تمرینی به مدت 12 هفته به فعالیت بدنی پرداختند و گروه های مکمل در این مدت هر روز 1 عدد کپسول امگا3 دریافت کردند. وزن و سطح گرلین تام و لپتین سرم آزمودنی ها قبل و بعد از دوره ی 12 هفته ای اندازه گیری شد. یافته ها: یافته ها نشان داد سطح گرلین تام سرم در گروه های مکمل (p=0/017) تمرین ( p= 0/000)، ترکیبی ( p= 0/000)، به طور معنی داری افزایش و سطح لپتین سرم در گروه های مکمل (p= 0/008)، تمرین (p= 0/000)، ترکیبی(p= 0/015) به طور معناداری کاهش یافته است. احتمالا این تغییرات به دنبال کاهش وزن آزمودنی ها حاصل شده است. بحث و نتیجه گیری: بر پایه ی یافته های پژوهش، کسر انرژی حاصل از کاهش وزن ناشی از تمرین، توسط اثر امگا 3 بر سوخت و ساز چربی ها نیز رخ می دهد و بدن به جهت جبران تعادل منفی انرژی، ترشح گرلین را افزایش داده و به دنبال نقش ضد چاقی لپتین و کاهش معنادار وزن، ترشح لپتین کاهش یافته است.

کلیدواژه ها

امگا3، تمرین ورزشی، گرلین، لپتین، زنان فعال و غیر فعال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.