نقش بنیادین صنایع دستی در زیبایی و طراحی معماری اسلامی ایران با عنوان رمزهای زیبایی: اثرات انگشت چاپ کاشی کاری بر معماری اسلامی ایران
فایل این در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
چکیده :
معماری اسلامی ایران نمایانگر تلاش برای ادغام فرهنگ ها و هنرهای پیش از اسلام ایران با اصول و مبانی اسلامی است و هنر صنایع دستی به ویژه کاشی کاری و ادغام آن با معماری سبب بوجود آمدن تنوع و طرح های هنری، تنوع بصری و زیبایی و کاربرد آن، هم در داخل فضا و هم در بیرون فضای معماری شده است تا بیانگر این مساله باشد که صنایع دستی بدون قرارگرفتن در فضای واقعی و کادر، و معماری صرفا بعنوان یک فضای خالی در داخل و بیرون و بدون عنصر، معنا و مفهومی نخواهند داشت. کاشی کاری معماری اسلامی علی الخصوص در ایران تا جایگاهی که معمولا به پدیده ای برای زیبایی، استفاده از رنگ ها و تکرار ها و گاها سه بعدی بودن طرح کاشی در طراحی ساختمان ها، نشانه ای از توانایی پیچیده در این هنر باستانی است. این کاشی کاری ها نه تنها به زیبایی و جلوه بخشی بنا منجر می شود، بلکه همچنین دستاوردهای جدیدی را نیز به ارمغان می آورند. به طور خلاصه، تلاش های هنرمندان و معماران برای ایجاد روش ها و تکنیک های جدید در کاشی کاری و استفاده از آنها در معماری اسلامی ایران، انعکاسی از پویایی بسیار زیاد این هنر است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
قاصدک براری
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری- گروه معماری- دانشکده معماری، شهرسازی و هنر- دانشگاه ارومیه- ایران
مراجع و منابع این :
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود لینک شده اند :