بررسی و انتخاب راهبرد های مدیریت بهینه سامانه سفارش برخط زنجیره تامین محصولات کشاورزی با استفاده از روش های SWOT، جمع سپاری و ARAS

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 36

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SCMJ-25-81_004

تاریخ نمایه سازی: 28 اسفند 1402

چکیده مقاله:

مدیریت زنجیره تامین، عامل کلیدی برای خلق و حفظ مزیت رقابتی محصولات تولیدی در بازار و یکی از مبانی زیرساختی پیاده سازی کسب وکار در دنیاست. در این مقاله یک زنجیره تامین چهار سطحی محصولات کشاورزی در نظر گرفته شده است که وظیفه تامین محصولات کشاورزی موردنیاز مشتریان را پس از ثبت سفارش در یک سامانه برخط بر عهده دارد. تصمیمات کلان برای این زنجیره توسط دولت گرفته می شود و ستاد تنظیم بازار عملیات اجرایی آن را با نظارت و هماهنگی وزارتخانه های صمت و اقتصاد انجام می دهد. در راستای این پژوهش و تعیین راهبرد های برتر، ابتدا به کمک آنالیز SWOT، عوامل تاثیرگذار داخلی و خارجی زنجیره بررسی گردیده و فرآیند ایده گیری و تعیین مجموعه کلی راهبرد ها، با استفاده از نوآوری باز و از طریق فرآیند جمع؜سپاری بین افراد مرتبط و ذی نفع جهت مدیریت، توسعه، بهبود و اجرای هرچه بهتر سیاست ها در زنجیره مشخص شده اند. در ادامه به کمک روش آنتروپی شانون، روش تصمیم گیری چند معیاره آراس و مدل سازی ریاضی، ابتدا رتبه بندی راهبرد ها انجام می شود، سپس انتخاب راهبرد های برتر با توجه هزینه اجرای هر راهبرد و بودجه در دسترس صورت می گیرد. خروجی های حاصل از اجرای مدل نشان داد که راهبرد های انتخابی بیشتر در جهت افزایش انگیزه و ترویج کشاورزی در جامعه بوده اند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

محمد جلال کاظمی

دانشجوی دکتری، دپارتمان مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

حمیدرضا دزفولیان

استادیار، گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

پروانه سموئی

استادیار، گروه مهندسی صنایع، دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :