بررسی اثر بازدارنده عصاره های متانولی، استونی و آبی استخراج شده از صدف ملوک (Solen vagina) بر رشد باکتری ویبریو هاروی (Vibrio harveyi) در پست لاروهای میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei)
محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 15، شماره: 3
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 98
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AEJO-15-3_008
تاریخ نمایه سازی: 28 اسفند 1402
چکیده مقاله:
هدف از این مطالعه مقایسه قطر هاله (mm) ایجاد شده ناشی از عدم رشد باکتری ویبریو هاروی در پست لاروهای میگو وانامی (Litopenaeus vannamei) تحت تاثیر عصاره های متانولی، استونی و آبی (ppm) استخراج شده از صدف ملوک (S. vagina) می باشد. عصاره های متانولی، استونی و آبی با غلظت های ۱۰۰، ۱۵۰، ۲۰۰، ۲۵۰، ۳۰۰، ۳۵۰، ۴۰۰ و ۴۵۰ ppm برای ارزیابی MIC استفاده شدند. بر اساس نتایج بدست آمده، عصاره متانولی استخراج شده از صدف ملوک رشد باکتری ویبریو هاروی را در غلطت ۴۵۰ ppm متوقف نمود. اگرچه استفاده از این عصاره سبب توقف رشد باکتری در غلظت ۴۵۰ ppm شد، اما قطر هاله ایجاد شده در مقایسه با هاله عدم رشد ناشی از آنتی بیوتیک کم تر بود. عصاره استونی صدف از رشد باکتری ویبریو هاروی در غلظت ۲۰۰ppm و غلظت های بالاتر جلوگیری نمود و هاله عدم رشدی به قطر ۴.۲ میلی متر ایجاد نمود. هم چنین عصاره آبی فاقد هر گونه اثر بازدارنده ای بود. نتایج مربوط به آزمون مقایسه میانگین ها نشان داد که بین غلظت های مختلف عصاره های متانولی و استونی استخراج شده اختلاف معنی داری وجود داشت (P<۰/۰۵). هم چنین بین غلظت های موثر مشابه تیمارهای مختلف (۲۰۰، ۲۵۰، ۳۰۰، ۳۵۰، ۴۰۰ و ۴۵۰ ppm) اختلافات معنی داری مشاهده شد (P<۰/۰۵). بنابراین، عصاره های متانولی و استونی S. vagina را می توان به عنوان یک ماده زیستی فعال برای جلوگیری از بیماری ویبریوز در Litopenaeus vannamei استفاده نمود. با این حال، مطالعات بیش تری برای بررسی سایر عصاره های قابل استخراج از این گونه و اثرات آن ها پیشنهاد می گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شهرزاد فروتن
گروه شیلات، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران
امیر هوشنگ بحری
گروه شیلات، مرکز تحقیقات فناوری های دریایی و شیلاتی، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران
بابک قائدنیا
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
فلورا محمدی زاده
گروه شیلات، مرکز تحقیقات فناوری های دریایی و شیلاتی، واحد بندرعباس، دانشگاه آزاد اسلامی، بندرعباس، ایران
مریم میربخش
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :