نقش ازخودبیگانگی، تبعیض جنسیتی و داغ انگ در طرد زنان زندانی از تعاملات بین فردی
محل انتشار: فصلنامه مددکاری اجتماعی، دوره: 10، شماره: 4
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 122
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SOWOR-10-4_006
تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: تجربه زیسته زندان، موقعیتی است که زنان را بیش از هر تجربه اجتماعی دیگری، در معرض طرد قرار می دهد، و ابعادی از محرومیت های عاطفی، تعاملی و خانوادگی را بر آنان تحمیل می کند. بر همین مبنا، پژوهش حاضر، به بررسی نقش برخی از عوامل اجتماعی-فرهنگی مرتبط با طرد زنان زندانی پرداخته است.
روش: روش مورد استفاده در این پژوهش از نوع پیمایشی-همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق، زنان زندانی شهر یزد و شیراز است که به دلیل محدود بودن تعداد زنان زندانی که سابقه بیش از یکبار حبس داشته اند، به صورت تمام شماری با تعداد صد و هجده نفر زندانی در دو شهر یزد و شیراز مورد بررسی قرارگرفتند.
نتایج: یافته های تحقیق نشان داد که بین طرد زنان زندانی و داغ انگ، ازخودبیگانگی، تبعیض جنسیتی رابطه معنی دار وجود دارد.۰۵/۰>p
تایج رگرسیون نیز از تاثیر معنی دار بین داغ انگ و طرد اجتماعی زنان زندانی حمایت کرد و بیست و هفت و هفت دهم درصد از واریانس میزان طرد اجتماعی زنان زندانی با متغیر داغ انگ تبیین شد.
بحث و نتیجه گیری: زنانی که از عرف جامعه پیروی نمی کنند و دچار جرم می شوند، از ازخودبیگانگی بیشتری برخوردارند، با تبعیض های جنسیتی بیشتری مواجه می شوند، از داغ انگ و برچسب رنج می برند. درنتیجه، با طرد بیشتری از سوی خانواده، خویشاوندان و اطرافیان روبرو شده و در رفع نیازهای عاطفی، مادی، حضور در جامعه با موانع و محدودیت های بسیاری مواجه می شوند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهناز فرهمند
Department of sociology, faculty of social sciences, Yazd University
سیدرضا سیدرضا جوادیان
Department of social work, faculty of social sciences, Yazd University
شکوفه جلیلی پیرانی
Yazd University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :