بررسی اثر تحقیق و توسعه بر کیفیت محیط زیست با تاکید بر ساختار منحنی کوزنتس
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 98
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AME-1-1_011
تاریخ نمایه سازی: 21 اسفند 1402
چکیده مقاله:
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: با توجه به اینکه در چارچوب اقتصاد دانش محور هزینه های تحقیق و توسعه به عنوان گونه ای از سرمایه گذاری ها در اقتصاد شناخته می شود، با توجه به نقش و اهمیت تحقیق و توسعه در اقتصاد کشورها، هدف اصلی از این پژوهش بررسی اثر تحقیق و توسعه بر کیفیت محیط زیست با تاکید بر ساختار منحنی کوزنتس می باشد.
مواد و روش ها: در این پژوهش از مدل ARDL جهت بررسی اثر تحقیق و توسعه بر کیفیت محیط زیست استفاده شده است و پس از بررسی پایایی متغیرها با استفاده از نرم افزار Eviews۱۰، ابتدا به برآورد مدل کوتاه مدت، مدل بلندمدت و برآورد الگو تصحیح خطا پرداخته شده است. همچنین آزمون های ثبات و تشخیص نیز برای اطمینان از خوبی برازش مدل انجام شده است. داده های مورد بررسی در این پژوهش از آمار منتشر شده توسط بانک جهانی جمع آوری شده است و دوره ی زمانی مورد بررسی در این تحقیق سال های ۲۰۰۱-۲۰۱۹ می باشد.
یافته ها: نتایج پژوهش تایید نظریه کوزنتس در ایران می باشد. همچنین نتایج نشان داد که متغیر تحقیق و توسعه در بلندمدت ارتباط منفی و معنی داری بر میزان انتشار گاز CO۲ دارد و با افزایش هزینه های تحقیق و توسعه می توان میزان انتشار گاز CO۲ را کاهش داد.
نتیجه گیری: لازم است کشورهای در حال توسعه برای حرکت به سوی اقتصاد مبتنی بر دانش و منابع بنیان توجه کافی به نوسازی و تکامل نظام ملی نوآوری کنند. به همین دلیل از جمله ابزارهای سیاستی مناسب در این زمینه پرداخت یارانه به سرمایه گذاری در R&D به منظور ایجاد تغییرات فنی مناسب در جهت کاهش انتشار گازهای گلخانه ای می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
شیوا غزنوی
Natural Resources and Environmental Economics, University of Tehran, Tehran, Iran
حامد رفیعی
Department of Agricultural Economics, University of Tehran, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :