مدل معادلات ساختاری نگرش به ازدواج بر اساس تنظیم هیجانی بین فردی و ذهنیت های طرحواره ای
محل انتشار: فصلنامه تحقیقات نظام سلامت، دوره: 20، شماره: 1
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 244
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HSR-20-1_009
تاریخ نمایه سازی: 19 اسفند 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسی نگرش نسبت به ازدواج بر اساس ذهنیت های طرحواره ای با تاکید بر نقش میانجی گری تنظیم هیجانی بین فردی در دانشجویان انجام شد.
روش ها: این مطالعه مقطعی و از نوع مدل یابی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری تحقیق را کلیه دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد اصفهان در سال ۱۳۹۸ تشکیل داد که شامل ۱۳۲۵۴ نفر بودند. از جامعه مذکور بر اساس تئوری Muller، ۳۲۰ نفر به صورت در دسترس انتخاب شدند و پرسش نامه های ذهنیت های طرحواره ای (Schematic Mindset Questionnaire یا SMQ)، نگرش به ازدواج Brateen و Rosen (Marital Attitude Scale یا MAS) و تنظیم هیجانی بین فردی (Interpersonal Emotion Regulation Questionnaire یا IERQ) را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از مدل یابی معادلات ساختاری و روش برآورد حداکثر درست نمایی، در نرم افزار AMOS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: ذهنیت های طرحواره ای شامل «ذهنیت کودکانه، ذهنیت مقابله ای ناکارامد، ذهنیت والدین ناکارامد و ذهنیت بزرگسال سالم» بر نگرش نسبت به ازدواج تاثیر مستقیمی داشت (۰۵/۰ > P). همچنین، تنظیم هیجانی بین فردی در روابط بین ذهنیت کودکانه، ذهنیت مقابله ای ناکارامد و ذهنیت والدین ناکارامد با نگرش نسبت به ازدواج نقش میانجی را ایفا نمود (۰۵/۰ > P)، اما این سازه رابطه بین ذهنیت بزرگسال سالم با نگرش نسبت به ازدواج را میانجی گری نکرد.
نتیجه گیری: با بر اساس نتایج به دست آمده از پژوهش حاضر، می توان گفت که جهت اصلاح نگرش نسبت به ازدواج، می توان از پروتکل های مبتنی بر تغییر ذهنیت های طرحواره ای و تنظیم هیجانی بین فردی استفاده نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ناهید میکلانی
Department of Psychology, Najafabad Branch, Islamic Azad University, Najafabad, Iran
حسن رضایی جمالویی
PhD, Department of Psychology, Najafabad Branch, Islamic Azad University, Najafabad, Iran
مهدی طاهزی
Assistant Professor, Department of Psychology, School of Humanities, Sadjad University, Mashhad, Iran
الهام دیده بان
Department of Psychology, School of Medicine, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :