اثر بخشی کاربست داستان کودک در تقویت مهارت خوانداری به زبان عربی در مقطع متوسطه اول در مدارس ایران (بررسی موردی مدارس شهرستان نور مازندران)
سال انتشار: 1403
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: عربی
مشاهده: 103
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IAALL-19-69_005
تاریخ نمایه سازی: 18 اسفند 1402
چکیده مقاله:
زبان داستان، از جمله داستان کودک، جذابیت هنری دارد واز دیگر انواع ادبی به زبان معیار نزدیکتر است، از اینرو منبع مناسبی برای تدوین مواد آموزشی زبان عربی به کودکان و نوجوانان بهشمار می رود. با این وجود، در متون آموزشی آموزش زبان عربی به کودکان و نوجوانان فارسی زبان، از داستان عربی کودک کمتر استفاده شده است. این نوشتار میکوشد با کاربست داستان عربی کودک در آموزش زبان عربی به کودکان ونوجوانان فارسی زبان، بر اساس روش شبه تجربی و ابزارهای علمی لازمه این روش، میزان تاثیر این متون را در یادگیری مهارت خوانداری زبان عربی به آنان روشن سازد. در این پژوهش ابتدا مواد آموزشی لازم براساس معیارهای علمی و مبانی نظری آن، طراحی و تدوین شد. سپس در دو گروه (کنترل و آزمودنی) از دانش آموزان مدارس متوسطه اول از مدارس شهرستان نور استان مازندران، اجرا گردید. ابتدا پیش آزمون و پس از تدریس متون داستانی برگزیده، پس آزمون از این دوگروه گرفته و در هنگام تدریس نیز از روش مشاهده استفاده شد. در نتیجه، با مقایسه پیش آزمون وپس آزمون این دو گروه و تحلیل دادههای مشاهده گروه آزمودنی روشن شد که کاربست داستان کودک در یادگیری زبان آموزان کودک ونوجوان فارسی زبان تاثیر معناداری دارد و در تقویت مهارت خواندن و درک متن آنان بسیار موثر بوده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد کلاشی
دکترای زبان و ادبیات عربی دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم انسانی، ایران، تهران
فرامرز میرزائی
استاد گروه زبان و ادبیات عربی، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم انسانی، ایران، تهران
عیسی متقی زاده
استاد گروه زبان و ادبیات عربی، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم انسانی، ایران، تهران
غلامرضا کیانی
استاد بخش آموزش زبان انگلیسی، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم انسانی، ایران، تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :