پتانسیل ضدباکتریایی اسانس رزماری (Rosmarinus officinalis) و نایسین بر فیله ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای ۴ درجه سانتی گراد
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 91
فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAPB-5-1_006
تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1402
چکیده مقاله:
افزایش ماندگاری محصولات آبزی از جمله دغدغه های مهم صنعت فرآوری است. بنابراین، مطالعه حاضر با هدف ارزیابی پتانسیل ضدباکتریایی اسانس رزماری و نایسین بر فیله ماهی کپور نقره ای انجام شد. تیمارهای مورد استفاده در این مطالعه شامل تیمار شاهد (فاقد هر ماده افزودنی)، رزماری (۵/۱ درصد) و نایسین (۵/۰ گرم بر کیلوگرم) و ترکیب نایسین و رزماری است و به منظور بررسی اثر ضدباکتریایی این دو ماده، باکتری Salmonella typhimurium روی فیله های ماهی فیتوفاگ به میزان log CFU/g ۵ تلقیح شد. همچنین تاثیر گذاری هر یک از تیمارها با شمارش باکتری های کل، باکتری های سرماگرا، باکتری های اسید لاکتیک و باکتری S. typhimurium در زمان های مختلف (۰، ۳، ۶ و ۹ روز) ارزیابی شد. نتایج به دست آمده حاکی از اثرگذاری مثبت معنی دار (۰۵/۰>P) هر یک از تیمارهای آزمایشی در قیاس با شاهد بود. استفاده مجزا از هر یک از دو ماده افزودنی رزماری و نایسین از عملکرد به مراتب بهتری در مقایسه با حالت ترکیبی برخوردار بود. با توجه به یافته ها، می توان از تیمارهای مجزای رزماری و نایسین به عنوان تیمارهای برگزیده از حیث توان مهار بار میکروبی در فیله ماهی فیتوفاگ نام برد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهشید شاملوفر
استادیار گروه شیلات، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
زهرا غیاثوند
استادیار گروه شیلات، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
مازیار کمالی
کارشناس ارشد شیلات، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
فاطمه بای
کارشناس ارشد علوم و صنایع غذایی، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :