ارایه یک سیستم دانش محور کاربردی برای انتخاب استراتژی های توسعه پایداربا استفاده از رویکرد کارت امتیازی متوازن و شیوه فرایند تحلیل شبکه ای

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 845

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NATURE01_786

تاریخ نمایه سازی: 31 فروردین 1392

چکیده مقاله:

توسعه پایدار، توسعه ای است که نیازهای نسل حاضر را برآورده می سازد، بدون اینکه به توانایی نسل های آینده در برآوردن نیاز هایشان لطمه ای وارد سازد. توسعه پایدار سه جنبه دارد: محیط، جامعه و اقتصاد. بهبود هر کدام از این سه مولفه جدای ازیکدیگر نیست بلکه آنها در هم تندیده اند. توسعه پایدار دارای سه جزء اصلی است: رشد اقتصادی، عدالت اجتماعی و حفاظت از محیط زیست. توسعه پایدار فرایندی است جامع نگر که اهداف اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی جامعه را برای بهبود کیفیتزندگی مردم با هم تلفیق و هماهنگ می کند اما ایجاد تعادل و انجام تلفیق بین اهداف سه گانه مستلزم داشتن چشم اندازبلندمدتتر و تفکر استراتژیک میباشد. انتخاب استراتژی های مناسب توسعه پایدار برای اهداف سه گانه متفاوت و گاها متضاد کاری بسیار دشوار است از این رو نیازمندابزار کاربردی است تا بر اساس یک سیستم مبتنی بر دانش بتوان استراتژی های مطلوب را انتخاب نماید. از طرف دیگر، اگرچهامروز ابزارهای کاربردی متفاوت بسیار زیادی در دست است اما برای یکپارچه سازی موفقیت آمیز آنها هنوز هم یک نظریه یاچارچوب مناسب وجود ندارد. همواره این سوال مطرح است چگونه می توان ابزارهای متعدد را در تعامل با یکدیگر و در یک سیستم منسجم بکار گرفت.در این مقاله شیوه منسجمی با استفاده از رویکرد کارت امتیازی متوازن و سیستم مبتنی بر دانش KBS به کمک شیوه فرایند تحلیل شبکه ای( ANP )، ارایه می کند. استراتژی های توسعه پایدار را می توان بر پایه این دیدگاه ها و ابزار یکپارچه تنظیم،انتخاب و پیاده سازی کرد. این سیستم به تعیین وزن های خاص استراتژی کمک می کند و سیستم مبتنی بر دانش برنامه ریزی استراتژیک خودکار کارا را تسهیل می کند.

نویسندگان

حسین ایرانمنش

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات دماوند، گروه مدیریت اجرایی

مهدی شفیعی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات دماوند، گروه مدیریت اجرایی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بینش، مسعود(1388)، "جایگاه داده کاوی در مدیریت دانش "، مجله ...
  • ساعی، اشرف السادات و همکاران(1388)، "ارزیابی مدیریت دانش با رویکرد ...
  • عالم تبریز، اکبر و همکاران(1389)، "مدل تصمیم گیری فرایند تحلیل ...
  • ماهیار، علیرضا و همکاران(1385)، "مدیریت دانش راهکار نوین گسترش اطلاعات ...
  • مسعودی فر، پویان(1386)، "راهکارهای عملی برای مدیریت دانش در سازمان ...
  • موسی خانی، محمد و همکاران(1390)، "ارزیابی عملکرد سیستم مدیریت دانش ...
  • میرفخرالدینی، سیدحیدر و همکاران(1391)، "مدل راهبردی ارزیابی با استفاده از ...
  • نادعلی، احمد و همکاران(1388)، "استفاده عملکرد پروژه های فناوری اطلاعات ...
  • _ نایبی، محمد امین و همکاران(1390)، "اولویت بندی شاخص های ...
  • همت یار، شاهرخ(1389)، "طراحی یک سیستم دانش محور برای انتخاب ...
  • نمایش کامل مراجع