مدل یابی معادلات ساختاری تاثیر حمایت خانواده بر پیشرفت تحصیلی با نقش واسطه ای خودکارآمدی مسیر شغلی در دانشجویان پیراپزشکی
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 97
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJME-23-86_015
تاریخ نمایه سازی: 14 اسفند 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: پیشرفت تحصیلی از مهم ترین مشکلات فراروی نظام آموزشی دانشگاه ها است که بررسی عوامل تاثیرگذار بر آن، اهمیت به سزایی دارد. از این رو، پژوهش حاضر، با هدف مدل یابی معادلات ساختاری تاثیر حمایت خانواده بر پیشرفت تحصیلی با نقش واسطه ای خودکارآمدی مسیر شغلی در دانشجویان پیراپزشکی انجام شد.
روش ها: روش پژوهش، همبستگی از نوع معادلات ساختاری بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانشجویان دانشکده های پیراپزشکی استان یزد در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بود که از این میان، برای نمونه پژوهش، ۳۰۰ نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده های پژوهش با استفاده از پرسشنامه های خودکارآمدی در تصمیم گیری شغلی، حمایت اجتماعی (مقیاس خانواده) و سنجش معدل دانشجو در ترم گذشته جمع آوری و با استفاده از نرم افزارهای آماری SPSS-۲۳ و AMOS-۲۲ جهت مدل یابی ساختاری تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج: اثر مستقیم حمایت خانواده بر خودکارآمدی مسیر شغلی (۰۵/۰>P و ۲۳۶/۰=β) و پیشرفت تحصیلی (۰۵/۰>P و ۱۶۱/۰=β) معنادار بوده است. همچنین، اثر مستقیم خودکارآمدی مسیر شغلی بر پیشرفت تحصیلی معنادار بوده است (۰۱/۰>P و ۴۴۵/۰=β). علاوه بر این، اثر غیرمستقیم حمایت خانواده بر پیشرفت تحصیلی به واسطه ی متغیر خودکارآمدی مسیر شغلی معنادار بوده است (۰۱/۰>P و ۱۰۵/۰=β).
نتیجه گیری: بنابراین، بر طبق نتایج بدست آمده از این پژوهش، می توان با ارتقای حمایت خانواده و بهبود خودکارآمدی مسیر شغلی دانشجویان، زمینه پیشرفت تحصیلی آنان را مهیا نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدرضا گل محمدی
Career Counseling Department, Faculty of Humanities and Social Sciences, Ardakan University, Ardakan, Yazd, Iran.
یاسر رضاپور میرصالح
Department of Counseling, Faculty of Humanities and Social Sciences, Ardakan University, Ardakan, Yazd, Iran.
مجتبی سلطانی
Career Counseling, Student Counseling Center, Semnan University of Medical Sciences, Semnan, Iran
مریم نادری
Department of Psychology, Faculty of Humanities and Social Sciences, Ardakan University, Ardakan, Yazd, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :