مقایسه کمال گرایی و عاطفه منفی و تنظیم شناختی هیجان در دانش آموزان دوره دوم متوسطه دارای مادر شاغل وخانه دار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی و پنجمین کنفرانس ملی یافته های نوین در مدیریت، روان شناسی و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: INCMET05_121
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 122
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا ایمانخواه

استادیار گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی زابل

فاطمه سرگلزایی

دانشجوی دانشگاه فرهنگیان زاهدان

اسما سنچولی قدیم

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی زابل

طاهره کریمی قلعه کهنه

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی زابل

چکیده

پژوهش حاضر با هدف مقایسه کمال گرایی و عاطفه منفی و تنظیم شناختی هیجان در دانش آموزان دوره دوم متوسطهدارای مادرشاغل وخانه دار انجام شد. پژوهش حاضر در زمره پژوهشهای علی مقایسه ای (پس رویدادی) قرار دارد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر مقطع متوسطه دوم شهر زابل در سال تحصیلی ۱۴۰۳B۱۴۰۲ بود. با استفاده از فرمول کوکران و با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی خوشه ای نمونه ای به تعداد ۳۷۰ نفر انتخاب شدند بدین صورت که ۱۸۵ نفر دانش آموزان دارای مادر خانهدار و ۱۸۵ نفر دانش آموزان دارای مادر شاغل بودند. سپس پرسشنامه های استاندارد تنظیم شناختی هیجانی گراس، مقیاس ارزیابی عاطفه مثبت و منفی واتسون و کمالگرایی فراست در بین آزمودنی ها توزیع گردید. یافته ها نشان داد که دانش آموزان دارای مادر شاغل نمرات بالاتری را در متغیر کمال گرایی ، اریابی مجددو عاطفه مثبت کسب نمودند، همینطور دانش آموزان دارای مادر خانه دار نمرات بالاتری را در متغیر عاطفه منفی و سرکوبی کسب نمودند. با توجه به نتایج پیشنهاد میگردد به منظور کاهش کمالگرایی منفی در دانش آموزان دارای مادر شاغل و همینطور کاهش عاطفه منفی و سرکوبی هیجانی در دانش آموزان دارای مادر خانهدار آموزشهای مناسب برای مادران و دانش آموزان طراحی و اجرا گردد.

کلیدواژه ها

کمالگرایی - عاطفه منفی - تنظیم شناختی هیجان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.