نقش امید درمانی درشفای بیماری های جسمی و روانی بر اساس آیات و روایات اسلامی
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 157
نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AIJRH-3-1_001
تاریخ نمایه سازی: 8 اسفند 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف : در تمام ادیان آسمانی و مکتب های بشری بر مسله امید تاکید شده است. از نظر اسلام اگر نا امیدی بر کسی غلبه کند به کفر و دوری از رحمت خداوند نزدیک می شود . امید نقطه شروع تکامل انسان در قرآن، به سوی خلیفه الله و مظهر تجلی اسمای الهی است. پژوهش حاضر با هدف نقش امید درمانی در شفای بیمارهای جسمی و روحی و کاربرد نقش امید در طب در حوزه سلامت معنوی انجام گرفته شده است.
روش ها : این تحقیق با روش توصیفی و تحلیلی و به شیوه کتابخانه ای و با مراجعه به منابع تفسیری و روایی مرتبط با آموزه های دینی انجام گرفته است.
یافته ها: بر اساس یافته ها این پژوهش داشتن امید به آینده ی برای پیشگیری و درمان بیماری ها جسمی و روانی نقش اساسی دارد. امید، می تواند از افراد در برابر رویدادهای استرس زای زندگی حمایت کند و از طرفی بیماران جسمی با داشتن امید می توانند بر نارسایی هایی سیستم ایمنی خود غلبه کرده و باعث تقویت سیتم ایمنی در مقابل بیماری ها شوند. همچنین قرآن کریم و سیره اولیای الهی منبع و سرچشمه تولید امید و امیدواری می باشند که بیماران می توانند از این چشمه های امید سیراب گردند و جسم و روح خود را شفا نمایند زیرا امید حقیقی در ارتباط با «الله» است. امید آنچنان در اسلام دارای اهمیت است که قرآن آن را مرز بین کفر و ایمان تعبیر کرده است
نتیجه گیری : براساس نتایج این پژوهش توجه به آموزه های دینی می تواند باعث ارتقا سطح امیدواری افراد شود. ارتقا سطح امیدواری و امید به آینده در هر مرحله ای از زندگی فرد عامل تحرک، نشاط و موفقیت بوده است که در این زمینه افراد بیمار برای بازیابی سلامت جسمی و روانی خود می توانند از مقوله امید درمانی بهرمند گردند.
کلیدواژه ها:
Keywords: therapeutic hope ، disease ، health ، religion ، treatment ، امید درمانی ، بیماری ، سلامت ، دین ، درمان
نویسندگان
حمیدرضا سهرابی
Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran
سلیمان افروغی
Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran
فرزانه عسکری طیبی
Yasuj University of Medical Sciences, Yasuj, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :