اهمیت مصرف کود های حیوانی بر افزایش عملکرد خرما در خاکهای شنی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 719

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NATURE01_152

تاریخ نمایه سازی: 31 فروردین 1392

چکیده مقاله:

منطقه جیرفت و کهنوج یکی از قطب های مهم کشاورزی کشور می باشد این منطقه با داشتن حدود 04444 هکتار، نخلستان وتولیدی به میزان 241104 تن ، در سال مقام اول کشور را به خود اختصاص داده است . باغات این منطقه اکثرا دارای خاکی با بافتسبک و فقیر از ماده آلی ، PH بالا، ظرفیت پایین نگهداری آب و ضعیف از نظر عناصر غذایی می باشد . در سال های اخیر وقوعپدیده خشکسالی شدید،در منطقه که سبب کاهش رطوبت نسبی ، کاهش کمی و کیفی آب آبیاری ، افزایش تبخیر ، افزایش درجهحرارت ، و افزایش وزش باد های گرم شده است به کمک خواص نامطلوب خاک باغات سبب کاهش کمی و کیفی محصول خرما درمناطق خرما خیز کشور از جمله منطقه جیرفت و کهنوج شده است به طوری که چندین سال است بر اثر تشدید فاکتورهای نامساعد اقلیمی و نیز شرایط نامطلوب خاک و عدم مدیریت صحیح باغات ،موجب بروز عارضه خشکیدگی خوشه خرما شده است که سالیانه به طور متوسط بیش از 04 درصد محصول خرما را از بین می برد . علت اصلی این عارضه از دست دادن آب زیاد از درخت می باشد و هرعاملی که این هدر روی آب از درخت را تشدید کند موجب شدت عارضه شده و هر عاملی که موجب حفظ آب و تامین آب و افزایشراندمان آب ، آبیاری شود موجب کاهش عارضه و افزایش کمی و کیفی خرما می گردد یکی از این عوامل ، افزایش ماده آلی خاک باغات به طرق مختلف از جمله به وسیله مصرف کودهای حیوانی، می باشد بر همین اساس در آزمایشی اثر کود های حیوانی و عنصر پتاسیم را بر عملکرد و کیفیت خرمای کلوته ،در منطقه جیرفت و کهنوج مورد بررسی قرار گرفت

نویسندگان

جواد سرحدی

عضو هیات علمی تحقیقات خاک و آب منطقه جیرفت و کهنوج

نجمه رئیسی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته باغبانی دانشگاه آزاد اسلامی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اشرف جهانی .آ. 1381 .خرما میوه زندگی . نشر علوم ...
  • اسدی رحمانی . ه .سماوات _ س. 1378. مواد آلی ...
  • سرحدی . ج. 1381. اثر بافت وشوری خاک بر عارضه ...
  • Almadini, A.M. and A.M.and A.M.AL. Gosaibi. 2007 _ Impacts of ...
  • Alra, A.K.D.j. Mottos. S .Paramasivam, B.Patic, _ Dov and K.S.Sagwam, ...
  • Balba, A.1973. organic and inorganic Fertilization of sandy soils .FAO ...
  • D owson.V.H.ب 1993.Date Production Report to the govermment of Somalia. ...
  • نمایش کامل مراجع