استفاده از روش جستجوی تکراری برای مساله تخصیص مراکز تسهیلات در شبکه زنجیره تامین
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 78
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICIORS16_276
تاریخ نمایه سازی: 2 اسفند 1402
چکیده مقاله:
مساله طراحی شبکه زنجیره تامین یکی از مسائل مهم و راهبردی در مدیریت زنجیره تامین می باشد که هدف فراهم کردن تسهیلات برای پوشش تقاضای مشتریان است .مساله مکان یابی تسهیلات شاخه ای از مسائل تحقیق در عملیات می باشد که نمونه ای از مسائل زنجیره تامین محسوب می شود. در این مساله هدف یافتن بهترین مکان برای تسهیلات به طوری که هزینه حمل و نقل را به حداقل برساند، می باشد. مساله مکان یابی تسهیلات علاوه بر یافتن مکان بهینه برای تسهیلات به صورت همزمان به دنبال طراحی بهینه شبکه نیز می باشد .
مسئله مکان یابی تاسیسات کاربردهای زیادی در مکان های تاسیسات عمومی و خصوصی دارد که از جمله آنها می توان به ایجاد شبکه مکان یابی انبارهای مرکزی توسط تولیدکنندگان و مکان یابی ایستگاه های آتش نشانی توسط تصمیم گیرندگان شهری اشاره کرد. تصمیم گیری در مورد مکان تاسیسات نقش بسزایی در طراحی شبکه های زنجیره تامین دارد زیرا مکان یابی بهینه تاسیسات تاثیر زیادی بر هزینه و عملکرد زنجیره تامین دارد. هدف از بسیاری از مسائل بهینه سازی مکان یابی تسهیلات در شبکه زنجیره تامین کاهش هزینه های کل از جمله استقرار، حمل و نقل، نگهداری و غیره است. تصمیم گیری در خصوص مکان تسهیلات، نقش حساسی در طراحی استراتژیک شبکه های زنجیره تامین بازی می کند، چرا که مکان یابی درست تسهیلات اثرات بسیار زیادی در منافع اقتصادی، ارائه خدمات مناسب و رضایت مشتریان دارد و این تصمیمات تاثیر زیادی بر هزینه و ویژگی عملکردی زنجیره ی تامین می گذارد. در پژوهش حاضر یک شبکه زنجیره تامین با تمرکز بر کاهش هزینه ها برای به حداکثر رساندن تعداد محصولات توزیع شده برای مشتریان طراحی می شود. این شبکه به صورت یک مدل ریاضی از برنامه ریزی خطی اعداد صحیح ارائه شده است که علاوه بر طراحی زنجیر تامین بهینه مکان تاسیسات را نیز در نظر می گیرد. بدین منظور از الگوریتم جستجوی محلی تکراری در تحقیقات جهت انتخاب مکان مناسب برای مراکز توزیع استفاده می شود تا درکوتاه ترین زمان به بهترین راه حل دست یابد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی عبدی سیدکلایی
دانشکده علوم ر یاضی، دانشگاه مازندران
ساناز سلمان زاده
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه مازندران