پروتئین تک یاخته scp تولید و کاربرد های آن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: شانزدهمین کنفرانس بین المللی علوم صنایع غذایی، کشاورزی ارگانیک و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSACONF16_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرسالار منتظرفرج

دانشجوی دکتری، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین پیشوا، ورامین- ایران

پیمان رجایی

استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ورامین پیشوا، ورامین- ایران

چکیده

پروتئینهای تک یاخته (SCP) یا پروتئین های میکروبی به میکروبهای تک سلولی خوراکی اشاره دارند. زیستتوده یا پروتئین استخراج شده از کشت خالص یا مخلوط جلبکها، مخمرها، قارچها و یا باکتریها ممکن است به عنوان یک جزء یا جایگزین غذاهای سرشار از پروتئین استفاده شود و برای مصرف انسان یا به عنوان خوراک دام مناسب است. چون پروتئین به لحاظ کمی بخش مهمی از سلولهای میکروبی را تشکیل میدهد، پس این میکروارگانیسمها پروتئین تک یاخته ای بصورت کنسانتره پروتئین طبیعی نیز نامیده میشوند. با افزایش جمعیت و کمبود پروتئین در سراسر جهان، استفاده از زیستتوده میکروبی بعنوان غذا و خوراک بیشتر مورد تاکید قرار گرفته است. درواقع SCP سلول های خشک شده میکروارگانیسم ها است که دراثرتخمیر آن ها روی سوبستراهای مختلف بدست م یآید دوفاکتور مهمی که میتوان درتولید پروتئین تک یاخته نام برد انتخاب میکروارگانیسم و سوبسترای مناسب است محدوده وسیعی ازمیکروارگانیزم ها قادر به تولید پروتئین تک یاخته هستند و ازانجایی که هزینه تولید محصول بسیارحائز اهمیت است انتخاب سوبستراهای ارزان قیمت و مناسب میتواند هزینه های تولید را کاهش دهد تولید پروتئین میکروبی شامل سه مرحله اماده سازی محیط کشت تخمیر و فرایندهای پایین دستی برای بازیافت توده سلولی است اگرچه پروتئین تک یاخته دارای ارزش غذایی بالایی نظیر میزان بالای پروتئین ویتامین اسیدهای امینه ضروری و چربی هاست اما جایگزینی آن به جای منابع پروتئین حیوانی همراه با شک و تردید همراه بوده است و علت آن وجود اسیدهای نوکلئیک و پایین بودن قابلیت هضم آن است

کلیدواژه ها

پروتئین تک یاختهSCP، روش های تولید، ارزش غذایی، کاربردها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.