اهمیت بررسی و کنترل پتوزایی مواد غذایی با توجه به تأثیرات سوء پرتوگیری داخلی با دز پائین از نظر بهداشت محیط در ایران
محل انتشار: هفتمین همایش ملی بهداشت محیط
سال انتشار: 1383
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 742
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCEH07_048
تاریخ نمایه سازی: 30 فروردین 1392
چکیده مقاله:
بدنبال استفاده روزافزون از تکنولوژی هسته ای و با توجه به اصل ALARA، کنترل ورود مواد پرتوزای مصنوعی ساخت دست بشر به محیط و چرخه طبیعت، همچنین پیشگیری از پرتوگیری بی مورد افراد، ا مری ضروری است. اصل (As Low As Reasonably Achievable)ALARA بیانگر این امر است که پرتوگیری افراد باید تا حد اماکن به حداقل رسانده شود و پرتوگیری هر چند ناچیز فقط در مواقع توجیه پذیر و غیر قابل اجتناب مجاز می باشد. بنابراین بجز در موارد خاص که چند نمونه از آن عبارتند از پرتوگیری طبیعی انسانها که از تابشها و رادیوایزوتوپهای طبیعی ناشی می شوند پرتوگیری مصنوعی ناشی از فعالیتهای پزشکی در امر تشخیص و درمان، همچنین برخی از فعالیتهای صنعتی از سایر پرتوگیریها تا حد ممکن باید پیشگیری شود. یکی از این موارد کنترل پرتوگیری ناشی از رادیوایزوتوپهای مصنوعی است کهب طور ناخواسته وارد چرخه طبیعی شده اند و از طریق آب و هوا و غذا به بدن راه پیدا کرده و موجب پرتوگیری داخلی افراد جامعه می گردند. اندازه گیری پرتوزایی مودغذایی که یکی از پارامترهای مهم در بهداشت مصرف مواد غذایی می باشد یکی از مواردی است که در کنترل پرتوزایی محیط مورد توجه قرار دارد و در کلیه کشورها از جمله کشور ما ایران مطابق قوانین و استانداردهای رایج (استاندارد هر کشور می تواند بصورت استاندارد داخلی باشد و یا همان استاندارد آزانس بین المللی مورد پذیرش قرار گیرد)، متداول بوده و دقت این سنجش خصوصاً در کشور ما به واسطه حد پائین قابل قبول جهت پرتوزایی مواد غذایی که توسط واحد قانونی ذیربط تعیین شده است از اهمیت ویژه برخوردار می باشد. در این تحقیق علل اهمیت بررسی پرتوزایی مواد غذایی و چگونگی آن مورد بررسی قرار گرفته است و مقادیر مربوط به پرتوزایی مشاهده شده در چند نمونه واقعی مواد غذایی وارداتی کشور به همراه نمودارهای مربوطه ارائه شده است.
کلیدواژه ها:
گاما اسپکترومتری ، آشکارساز ژرمانیوم فوق خالصزمینه ، بازدهی ، حداقل سطح پرتوزایی قابل اندازه گیری ، حفاظ سربی ، سیلند ازت مایع
نویسندگان
نوشین حسین پور صیامی
مرکز تکنولوژی حفاظت و ایمنی هسته ای سازمان انرژی اتمی