بررسی تأثیر عملکرد مراکز مشاوره ترک سیگار بر موفقیت افراد سیگاری در ترک سیگار و ارتباط آنها با مؤلفه های جنس، سن، سواد، شغل و بعد خانوار

سال انتشار: 1383
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 690

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCEH07_037

تاریخ نمایه سازی: 30 فروردین 1392

چکیده مقاله:

همه ساله دخانیات مسئول مرگ حدود 3/5 میلیون نفر و یا به عبارتی هر 9 ثانیه یک مرگ است که تا دهه 2030-2020 این تعداد به 10 میلیون نفر در سال خواهد رسید. بیماریهای وابسته به سیگار حدود 50000 نفر در سال است که طی 20 سال آینده به 200000 نفر خواهد رسید.این در احلی است که اثرات اقتصادی، هزینه های درمان و مشکلات اجتماعی، فرهنگی و ... استفاده از سیگار بسیار چشمگیر است. پژوهش حاضر یک مطالعه گذشته نگر است که به دلیل راه اندازی مرکز مشاوره ترک سیگار در استان یزد و بررسی عملکرد آن صورت گرفت. این بررسی بر روی 126 نفر از مراجعه کنندگان سیگاری که در جهت دریافت خدمات به مرکز بهداشتی درمانی امام شهر یزد مراجعه کرده بودن و در نهایت به مرکز مشاوره ترک سیگار معرفی شده بودند انجام شد. روش نمونه گیری در این تحقیق سرشماری بوده و ابزار گردآوری اطلاعات استفاده از پرسشنامه (فرم 2 از مجموعه فرم های مرکز مشاوره) بود. نتایج حاصل از بررسی نشان داد که موفقیت مرکز مشاوه ترک سیگار در موفقیت افراد سیگاری به ترک مثبت می باشد که مؤلفه های مختلف سن، جنس، سواد، شغلی و بعد خانوار مورد بررسی قرار گرفت. یافته های حاصل از این پژوهش بیانگر آن است که از نظر جنسیت 56/91% آقایان و 66/6% خانمهای مراجعه کننده و از نظر سطح سواد 56/06% افراد با مدرک تحصیلی زیر دیپلم، 57% دیپلم ها و 61/11% مراجعین با مدرک تحصیلی بالاتر از دیپلم موفق به ترک گردیده اند از نظر وضعیت اشتغال و رابطه آن با ترک سیگار 83/33 افراد بیکار و 56/9% افراد شاغل مراجعه کننده پس از طی مراحل موفق به ترک سیگار شدند. بطور کلی از 126 نفر مراجعه کننده به مرکز مشاوره، 72 نفر از آنها (57/1%) موفق به ترک سیگار گردیدند.

نویسندگان

محمد فرساد

عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت یزد

پوران نائمی

کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت استان یزد

وحید جعفری

کارشناس بهداشت محیط مرکز بهداشت استان یزد