نقش عفونت پاپیلوما ویروس انسانی و ارتباط آن با عفونت هلیکوباکترپیلوری در بیماران مبتلا به سرطان معده
محل انتشار: دوماهنامه فیض، دوره: 27، شماره: 6
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 338
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FEYZ-27-6_010
تاریخ نمایه سازی: 27 بهمن 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: مطالعات اخیر، نقش پاپیلوما ویروس انسانی (HPV) را در احتمال ابتلا همزمان با عفونت هلیکوباکترپیلوری (H.Pylori) مطرح میکنند. هدف از مطالعه حاضر، تعیین شدت عفونت همزمان H.Pylori و HPV و ارتباط این عفونتها با سایز و گرید تومور، درگیری غدد لنفاوی و میزان عمق نفوذ تومور در بیماران مبتلا به سرطان معده بود.
روش ها: در این مطالعه توصیفی، ۳۲ بافت سرطانی معده و ۳۲ بافت سالم معده از افراد مراجعه کننده به بیمارستان جمع آوری شد. استخراج DNA با استفاده از کیت کمپانی بیوژن انجام شد. عفونت HPV وH.Pylori به ترتیب با استفاده از پرایمر ژن های L۱و cagA با روش Real-time PCR بررسی گردید.
یافته ها: بیش از ۵۰ درصد از نمونه های سرطانی در فاز III قرار داشتند. ۲۶ نمونه (۸۱/۲ درصد) از بافت های سرطانی و ۲۲ نمونه (۶۷/۸ درصد) از بافت های سالم از نظر H.Pylori مثبت بودند. همچنین ۴ نمونه (۱۲/۵ درصد) از بافت های سرطانی از نظر ابتلا به HPV مثبت بودند و هیچ موردی از نظر ابتلا به HPV در گروه شاهد مشاهده نشد. ارتباط معناداری بین عفونت H.Pylori با تقسیم بندی مرحله سرطان، گرید تومور، وسعت تومور اولیه، گسترش تومور به اطراف غدد لنفاوی و بافت شناسی تومور در بیماران مبتلا به سرطان معده ثبت شد. همچنین ارتباط معناداری بین عفونت HPV با تقسیمبندی مرحله سرطان معده گزارش گردید. ارتباط معناداری بین عفونت H.Pylori با HPV در سرطان معده مشاهد نشد.
نتیجه گیری: طبق یافته های مطالعه حاضر، ارتباط معناداری بین عفونت H.Pylori با HPV در سرطان معده گزارش نشد. با این وجود، ارتباط معناداری بین عفونت H.Pylori و عفونت HPV با تقسیمبندی مرحله سرطان معده ثبت شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدرضا پورمحمد
Department of Medical Parasitology, Faculty of Paramedicine, Ilam University of Medical Sciences, Ilam, Iran
حسینعلی جمعه
Department of Biology, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran
محمدرضا خاکزاد
Department of Immunology, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran
جینا خیاط زاده
Department of Biology, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran
الهام مختاری امیرمجدی
Department of Internal Medicine, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :