نقش استراتژی های توسعه شهری CDS در ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی با تلفیق مدل هایANP و SWOT (مطالعه موردی: شهرک بهار شیراز)

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 108

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JZPM-6-22_009

تاریخ نمایه سازی: 26 بهمن 1402

چکیده مقاله:

اسکان غیررسمی نمودی از روند رو به رشد نابرابری­های فضایی در شهرهاست، که ناشی از رشد سریع و نامتعادل شهرها می­باشد و پیامدهای نامطلوب اقتصادی، اجتماعی، کالبدی را به همراه دارد. استراتژی­های توسعه شهر از دیدگاه­های جدید و تاثیرگذار در بهبود روند برنامه­ریزی سکونتگاه­های غیررسمی می­باشد. مهم­ترین هدف تحقیق بررسی شرایط و مشکلات سکونتگاه­های غیررسمی شهرک بهار شیراز با رویکرد CDS در جهت ساماندهی شرایط آنهاست، و با بررسی شاخص­های کالبدی، اجتماعی- اقتصادی، زیست­محیطی و برخورداری از خدمات اساسی به تحلیل سکونتگاه غیررسمی شهرک بهار شیراز می­پردازد. پژوهش حاضر با ماهیت کاربردی و روش تحقیق ترکیبی (پیمایش و توصیفی- تحلیلی) به بررسی نقش استراتژی­های توسعه شهری در ساماندهی سکونتگاه­های غیررسمی با تلفیق مدل­های ANP و SWOT در شهرک بهار شیراز می­پردازد. جامعه آماری متخصصان و مدیران شهری شیراز می باشد، حجم نمونه ۱۰۰ نفر برآورد شد و از طریق روش نمونه­گیری چند مرحله­ای شناسایی و پرسشنامه­های تحقیق تکمیل گردید، سپس با استفاده از مدل تحلیل شبکه و از طریق نرم­افزار تصمیم­گیری چندمعیاره SuperDecisons اوزان هر یک از استراتژی­های ساماندهی مسکن در سکونتگاه غیررسمی شهرک بهار به دست آمد و همه معیارها با توجه به هدف بهبود وضعیت ساکنان شهرک بهار نیز به ترتیب مشخص گردید. نتایج تحقیق نشان می­دهد که بخش عمده سکونتگاه غیررسمی شهرک بهار ناشی از مهاجرتهای روستا -شهری است که از احساس تعلق شهروندی پایینی برخوردار بوده و برای سکونتگاه غیررسمی شهرک بهار شیراز، ایجاد اشتغال ساکنین و بهبود کیفیت مصالح و ساخت و سازها با ۸۶/۲۲ درصد اهمیت، استراتژی برتر، حکمروایی خوب محلی با۱/۱۸ درصد استراتژی دوم و بهبود و افزایش کیفیت خدمات با ۱۲درصد در اولویت سوم استراتژی قرار دارد.

نویسندگان

محمدرضا رضایی

استادیار گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران

ببراز کریمی

دانشجوی دکتری جغرافیا و برنامه ریزی شهری، واحد یاسوج، دانشگاه آزاد اسلامی، یاسوج، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ahadnejad rushti, et al, (۲۰۱۲): The City Development Strategy (CDS) ...
  • Ghafari gilandeh, ata, et al, (۲۰۱۳): Compare the efficiency of ...
  • Khaksari ali, (۲۰۰۴): Economic rehabilitation of city centers and old ...
  • Malek afzali, ali asghar, (۲۰۰۳):Strategic Choice in Urban Planning, tehran, ...
  • Nazareyan, asghar,karimi, babraz (۲۰۰۸): site selection of fire fighting by ...
  • Rabbani, rasul, et all, (۲۰۰۶): Factors affecting the formation of ...
  • Sarrafi, mozaffar, (۱۹۹۸):What is a sustainable city? Journal of Urban ...
  • Zebardast, esfandeyar, (۲۰۰۰): The application of analytic hierarchy process in ...
  • نمایش کامل مراجع