تحلیل اثرات اجرای طرح های هادی روستایی در توسعه مسکن و وضعیت زیست محیطی سکونتگاه های روستایی (مطالعه موردی: روستاهای بخش مرکزی شهرستان جیرفت)

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 63

فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JZPM-11-43_012

تاریخ نمایه سازی: 18 بهمن 1402

چکیده مقاله:

طرح ­های هادی روستایی با برنامه­ها و اقدامات بس شایسته در جهت ایجاد تحول در محیط­های روستایی و بعضا بازآفرینی بخش­هایی از این فضاها درجهت توسعه همه جانبه پایدار، در اقصی نقاط کشور، موجب بهبود شرایط زیستی شده است. پژوهش حاضر با هدف تحلیل اثرات اجرای طرح های هادی روستایی درتوسعه مسکن و وضعیت زیست محیطی سکونتگاه های روستایی بخش  مرکزی شهرستان جیرفت صورت گرفته است. تحقیق حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی و با استفاده از روش پیمایشی است..پس از پیمایش اولیه در ۳۰ نمونه، واریانس صفت رضایتمندی به مقدار ۱۸۵/۰به دست آمد که پس از جایگذاری در فرمول تعداد ۱۳۵ خانوار به عنوان حجم نمونه انتخاب گردید.. برای پردازش داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی از جمله آزمون دوجمله ای، کراسکال والیس وهمچنین تکنیک تاپسیس بهره گرفته شده است. نتایج تحقیق حاکی از آن می باشد که بین متغیرهای اجرای طرح هادی میزان رضایت­مندی مردم در خصوص مولفه های مسکن و زیست محیطی بالاتر از حد متوسط بوده است. همچنین با اطمینان ۹۹%سطح رضایتمندی افراد در روستاهای موردبررسی تفاوت معناداری باهم داشته باشند. بنابراین اجرای طرح هادی روستاهای نمونه در زمینه ی بهبود وضعیت مسکن ، محیط زیست و زندگی روستاییان موفق بوده و توانسته موجبات رضایتمندی نسبی ساکنین روستا را فراهم بیاورد. پس میتوان گفت که هر سه فرضیه مورد تایید قرار گرفته و همچنین نتایج رتبه­بندی روستاهای نمونه براساس روش تاپسیس، بیانگر بالاترین تاثیرگذاری اجرای طرح هادی در روستاهای پرجمعیت که سابقه مدیدی از اجرای طرح هادی آن­ها می گذرد همچون علی آباد با مقدار ۹۹۵ /۰ ، هوکرد با مقدار۹۸۵/۰ بوده است.

کلیدواژه ها:

Rural Development ، Guide Plan ، Physical and environmental development ، central District in Jiroft county.)

نویسندگان

طاهره حکمت یار

Geography Faculty of Literature and Humanities. Birjand University. Iran

جواد مکانیکی

Department of Geography, Faculty of Literature and Humanities, Birjand University. Birjand.Iran

مفید شاطری

Department of Geography, Faculty of Literature and Humanities, Birjand University. Birjand.Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Azizpour, Farhad, Hosseini Mohtas, Sedigheh (۲۰۰۸): "A Review of the ...
  • Hatamnia, Tayebeh, Motamed, Mohammad Karim, Amiri, Zahra (۲۰۱۴): Environmental assessment ...
  • Winograd, M., & A. Farrow. (۲۰۰۹), Sustainable development indicators for ...
  • نمایش کامل مراجع