بررسی نقش میانجی نیازهای روان شناختی و احساس کنترل در رابطه حمایت اجتماعی با استرس حاد در بین معلمان متوسطه اول شهر تهران
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 88
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JPMM-14-53_003
تاریخ نمایه سازی: 17 بهمن 1402
چکیده مقاله:
هدف: این پژوهش با هدف بررسی نقش میانجی نیازهای روان شناختی و احساس کنترل در رابطه حمایت اجتماعی با استرس حاد در بین معلمان متوسطه اول شهر تهران انجام شد.روش: جامعه آماری این پژوهش را تمامی معلمان متوسطه اول شهر تهران در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹، تشکیل دادند. نمونه آماری نیز ۳۲۰ نفر بوده که با توجه به شیوع ویروس کرونا، به شیوه در دسترس انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش مقیاس حمایت اجتماعی واکس و همکاران (۱۹۸۶)، پرسش نامه نیازهای بنیادی روان شناختی گاردیا و همکاران (۲۰۰۰)، مقیاس استرس کووید-۱۹ (CSS)(۲۰۲۰) و مقیاس منبع کنترل راتر (۱۹۶۶) بودند که روایی و اعتبار آن ها در پژوهش های پیشین به اثبات رسیده بود. جهت تجزیه و تحلیل نتایج از ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون و تحلیل مسیر استفاده شد.یافته ها: یافته ها نشان داد که نیازهای روان شناختی و احساس کنترل در رابطه بین حمایت اجتماعی با استرس حاد در بین معلمان متوسطه اول شهر تهران نقش واسطه ای معناداری را ایفا می کنند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نرگس نورانیان
دانشجوی کارشناسی ارشد روان شناسی تربیتی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی، تهران، ایران.
مهرناز آزادیکتا
دانشیار، گروه روان شناسی و علوم تربیتی، دانشکده روان شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اسلامشهر، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :