ارزیابی کیفیت استفاده از وسایل محافظت شخصی در پرسنل درمانی جنوب استان فارس طی پاندمی کووید- ۱۹
محل انتشار: مجله تحقیق و توسعه سلامت، دوره: 1، شماره: 1
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 142
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JHRD-1-1_006
تاریخ نمایه سازی: 16 بهمن 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: پرسنل درمانی به عنوان افرادی که در خط اول مبارزه با بیماری کووید-۱۹ قرار دارند، در معرض بیشترین مواجهه با ویروس قرار داشته و بیشترین موارد ابتلا به بیماری مربوط به این گروه می باشد. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی کیفیت استفاده از وسایل حفاظت شخصی در پرسنل درمانی طی پاندمی کووید-۱۹ بود.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر به روش مقطعی در سال ۱۴۰۰ بر روی پرسنل شاغل در سه بیمارستان جنوب استان فارس انجام گرفت. داده های جمع آوری شده در مطالعه حاضر بر اساس چک لیست ارزیابی خطر ابتلا به کووید-۱۹ در پرسنل درمانی سازمان جهانی بهداشت بود.
یافته ها: در مطالعه انجام گرفته بر روی ۸۰۰ نفر پرسنل درمانی ۳۵۰ نفر(۵۴.۷ درصد) سابقه ابتلا به کووید-۱۹داشته اند. بیشترین اقدامات حفاظتی مورد استفاده در زمان ارائه مراقبت های معمول به بیماران به ترتیب شستن دستها به مدت ۲۰ ثانیه۹۵.۶ درصد(۶۱۰ نفر)، استفاده از مواد ضدعفونی کننده دست ۹۲.۵ درصد(۵۸۸ نفر) و ماسک ۹۲ درصد (۵۸۶ نفر) بود. کمترین اقدامات حفاظتی در هنگام تماس با بیمارانی که احتمال تولید آئورسل وجود داشته استفاده از پیش بند ضد آب۵۴.۳ درصد(۳۴۳ نفر) ،عینک۶۰.۵ درصد(۳۸۳ نفر) و ۶۳ درصد ماسک N۹۵ (۳۹۸ نفر) بود.
نتیجه گیری: بررسی حاضر نشان داد کیفیت استفاده از وسایل حفاظت شخصی در پرسنل درمانی پایین و خطر مواجهه با ویروس کووید-۱۹ بالا است. برگزاری مستمر دوره های آموزشی در خصوص استانداردهای کنترل عفونت و نظارت بر اجرای صحیح این اصول می تواند در افزایش حساسیت پرسنل درمانی و تبعیت آنها از پروتکل استاندارد کنترل عفونت موثر باشد.
کلیدواژه ها:
Personal protective equipment ، covid-۱۹ ، healthcare personnel ، تجهیزات محافظت شخصی ، کووید-۱۹ ، پرسنل بهداشتی و درمانی
نویسندگان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :