بررسی اثرگذاری و رتبه بندی موانع بهره وری استان مازندران
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 182
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEA-10-20_006
تاریخ نمایه سازی: 15 بهمن 1402
چکیده مقاله:
مقدمه و هدف: رشد اقتصادی، هرچند تنها معیار توسعه اقتصادی نمی باشد، ولی اهمیت آن همواره بیش از سایر شاخص های توسعه بوده است. افزایش تولید، بیان دیگری از رشد اقتصادی است. امروزه، بهره وری به عنوان یکی از عوامل تاثیرگذار بر شرایط اقتصادی کشورها مطرح است. چرا که بهبود بهره وری ضمن افزایش تولید ناخالص داخلی و رقابت پذیری کشورها موجبات افزایش رفاه عمومی را نیز فراهم می کند. هدف از انجام این پژوهش، بررسی اثرگذاری و رتبه بندی موانع بهره وری در زیربخش های کشاورزی و صنعت در استان مازندران میباشد.
مواد و روش ها: بهمنظور بررسی موانع و آسیب های اثرگذار بر بهره وری در استان مازندران، ۶۵ پرسشنامه توسط خبرگان و مدیران عالی رتبه دستگاه های اجرایی استان مازندران در تابستان ۱۴۰۱ تکمیل گردید. به منظور برآورد نتایج، از روش تحلیل سلسله مراتبی و نرم افزار Expert Choice و جهت بررسی اثر هرکدام از معیارها و زیرمعیارهای مربوطه بر سایر موانع از معادلات ساختاری و نرم افزار Smart PLS استفاده شد.
یافته ها: وزن نرمالشده به دست آمده از نتایج تحلیل سلسله مراتبی برای معیارهای موانع محیطی، موانع سازمانی و موانع فردی بهترتیب، ۱/۰۰، ۰/۹۶۶ و ۰/۹۸۳ می باشد که بیشترین وزن مربوط به معیار موانع محیطی و کمترین وزن مربوط موانع سازمانی است. نتایج به دست آمده از تحلیل عاملی نشان داد که فرضیه موانع محیطی بر موانع فردی موثر است و فرضیه موانع سازمانی بر موانع محیطی تاثیر دارد، معنی دار است.
نتیجه گیری: نتایج تحلیل سلسله مراتبی نشان داد که پایین بودن مهارت های رهبری مدیران از زیرمعیارهای موانع فردی، فقدان سیستم مناسب ارزیابی عملکرد از زیرمعیارهای موانع سازمانی و اطلاعات ناقص عملکرد از زیرمعیارهای موانع محیطی، بالاترین اهمیت را در میان سایر زیرمعیارها دارند و از مهم ترین موانع و آسیب های اثرگذار بر بهره وری در استان مازندران می باشد. بهطور کلی، بر طبق نتایج بهدستآمده موانع محیطی از میان سه معیار مطرحشده، بالاترین اهمیت را از دیدگاه مقامات عالی رتبه سازمان های استان مازندران دارد؛ همین طور، براساس نتایج معادلات ساختاری، موانع محیطی بر موانع فردی و موانع سازمانی بر موانع محیطی موثر می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرج اله فتح اله پور
Management and Planning Organization of Mazandaran Province, Iran
فواد عشقی
Department of Agricultural Economics, Faculty of Agriculture, Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Iran
سلیمان کریمی
Management and Planning Organization of Mazandaran Province, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :