سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی میزان آهن موجود در آرد های غنی شده با آهن در کارخانجات آرد تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهرستان جیرفت در سال ۱۴۰۰

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 229

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JAGH02_117

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1402

چکیده مقاله بررسی میزان آهن موجود در آرد های غنی شده با آهن در کارخانجات آرد تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهرستان جیرفت در سال ۱۴۰۰

فقر آهن یکی از شایع ترین مشکلات تغذیه ای در کشورمان محسوب می شود. کم خونی فقر آهن و فولات (اسید فولیک) بزرگترین علت مرگ و میر در حین زایمان و افزایش مرگ و میر نوزادان است. امروزه غنی سازی مواد غذایی اصلی و پایه، به عنوان یک راهکار اساسی و موثر در پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ریزمغذی ها بسیار مورد توجه دولت ها قرار گرفته است. و از آنجایی که غنی سازی آرد به عنوان راهی برای پیشگیری از فقر آهن در نظر گرفته شده است، لذا به منظور تعیین درصد نمونه های قابل قبول و غیرقابل قبول، میزان آهن در ۳۵ نمونه آرد کارخانجات آرد تولیدی زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شهرستان جیرفت در سال ۱۴۰۰ بررسی شد. مقدار آهن در این نمونه ها در آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی معاونت غذا و دارو جیرفت و به روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری شد و نتایج مورد بررسی قرار گرفت. از مجموع ۳۵ نمونه، تعداد ۴ نمونه مقدار آهن کمتر از حد مجاز داشتند و سایر نمونه ها دارای آهن در محدوده مجاز بودند. با استناد به استاندارد ملی ایران به شماره ۵۶۸۸ "غلات و فرآورده های آن- اندازه گیری آهن به روش بیناب سنجی" نتایج بررسی نشان داد در ۵۸/۸۸ % نمونه ها میزان آهن در حد مجاز بوده و ۴۲/۱۱ % نمونه ها خارج از محدوده مجاز هستند. از این رو نظارت بیشتر و تشویق ارگان های مسئول برای تهیه آردهای غنی شده از نظر آهن بیشتر احساس می شود.

کلیدواژه های بررسی میزان آهن موجود در آرد های غنی شده با آهن در کارخانجات آرد تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهرستان جیرفت در سال ۱۴۰۰:

نویسندگان مقاله بررسی میزان آهن موجود در آرد های غنی شده با آهن در کارخانجات آرد تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهرستان جیرفت در سال ۱۴۰۰

ملیحه فاریابی

کارشناس آزمایشگاه، معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جیرفت

فاطمه درویشی

کارشناس آزمایشگاه، معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جیرفت

مریم جعفری زاده

کارشناسآزمایشگاه، معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جیرفت

مقاله فارسی "بررسی میزان آهن موجود در آرد های غنی شده با آهن در کارخانجات آرد تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهرستان جیرفت در سال ۱۴۰۰" توسط ملیحه فاریابی، کارشناس آزمایشگاه، معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جیرفت؛ فاطمه درویشی، کارشناس آزمایشگاه، معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جیرفت؛ مریم جعفری زاده، کارشناسآزمایشگاه، معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جیرفت نوشته شده و در سال 1401 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی کشاورزی و سلامت پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله اسپکتروفتومتری، شهرستان جیرفت، فقر آهن، غنی سازی آرد. هستند. این مقاله در تاریخ 11 بهمن 1402 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 229 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که فقر آهن یکی از شایع ترین مشکلات تغذیه ای در کشورمان محسوب می شود. کم خونی فقر آهن و فولات (اسید فولیک) بزرگترین علت مرگ و میر در حین زایمان و افزایش مرگ و میر نوزادان است. امروزه غنی سازی مواد غذایی اصلی و پایه، به عنوان یک راهکار اساسی و موثر در پیشگیری از اختلالات ناشی از کمبود ریزمغذی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی میزان آهن موجود در آرد های غنی شده با آهن در کارخانجات آرد تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهرستان جیرفت در سال ۱۴۰۰ با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.