بررسی کیفیت زندگی جنسی زنان ناشنوا و کم شنوای متاهل: یک مطالعه مقطعی
محل انتشار: مجله تازه های پژوهشی روان تنی، دوره: 1، شماره: 1
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 709
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CPR-1-1_008
تاریخ نمایه سازی: 10 بهمن 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: اختلال شنوایی یک موضوع مهم سلامتی است و تاثیر منفی بر زندگی افراد دارد. این مطالعه کیفیت زندگی جنسی زنان متاهل ناشنوا و کم شنوا را در استان مازندران، شهرستان ساری بررسی کرده است.
مواد و روش: مطالعه حاضر به صورت توصیفی مقطعی بر روی ۱۳۲ زن ناشنوا و کم شنوای مراجعه کننده به کانون ناشنوایان استان مازندران شهرستان ساری در سال ۱۴۰۰ انجام شد. نمونه گیری به روش در دسترس از بین تمامی زنان متاهل دارای نقص شنوایی مراجعه کننده به آن کانون از تاریخ تیر تا آبان ۱۴۰۰ انجام شد . اطلاعات با فرم جمعیت شناختی و پرسش نامه کیفیت زندگی جنسی سیموندز ۲۰۰۵ جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های آماری تی تست و تحلیل واریانس انجام شد. سطح معنا داری در کلیه آزمون ها ۰/۰۵ در نظر گرفته شد.
یافته ها: میانگین سن مشارکت کنندگان در این مطالعه ۷/۱۷± ۳۶/۴۵ و میانگین امتیاز کسب شده کیفیت زندگی جنسی ۱۶/۶۷±۸۶/۸۳ است. در این مطالعه بین کیفیت زندگی جنسی مشارکت کنندگان و شرکت در گروه های مجازی سلامت باروری ارتباط معنا داری نشان داد. در ارتباط با سایر متغیرها مانند تحصیلات، تحصیلات همسر، وضعیت شنوایی همسر، وضعیت شنوایی مشارکت کنندگان، استفاده از ابزارهای کمک شنوایی، تعداد بارداری، نوع زایمان و سابقه سقط ارتباط معنا داری دیده نشد.
نتیجه گیری: باتوجه به نتایج این مطالعه باید از روش های مناسب، ازجمله آموزش مبتنی بر همتایان و همچنین آموزش مترجمان زبان اشاره در موضوعات سلامت جنسی استفاده کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Erfaneh Talebi
Sexual and Reproductive Health Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.
Soheila Rabiepoor
Reproductive Health Research Center, Urmia University of Medical Sciences, Urmia, Iran.
Zohreh Shahhosseini
Department of Midwifery and Reproductive Health, Sexual and Reproductive Health Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.
Monirolsadate Hosseini Tabaghdehi
Department of Midwifery, Health Reproductive Research Center, Sari Branch, Islamic Azad University, Sari, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :