اثربخشی مصاحبه انگیزشی بر واکسیناسیون کووید-۱۹ در افراد مقاوم به دریافت این واکسن: پروژه پیاده سازی بهترین شواهد
محل انتشار: مجله تازه های پژوهشی روان تنی، دوره: 1، شماره: 2
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 147
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_CPR-1-2_007
تاریخ نمایه سازی: 10 بهمن 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف امتناع یا به تاخیر انداختن تزریق واکسن کووید-۱۹ می تواند درنتیجه کمبود دانش و آگاهی مردم نسبت به بی خطر بودن فرایند واکسیناسیون و نداشتن انگیزه کافی برای تزریق باشد. بنابراین این مطالعه با هدف بهبود پوشش واکسیناسیون با استفاده از یک پروژه پیاده سازی بهترین شواهد طراحی و انجام شد.
مواد و روش این پروژه پیاده سازی شواهد از برنامه کاربردی عملی سیستم شواهد بالینی و ابزار ممیزی و بازخورد پژوهش در عمل استفاده کرده است. ۳ مرحله از فعالیت به این صورت اجرا شد: ایجاد یک تیم برای پروژه و انجام ممیزی پایه براساس معیارهای ارائه شده مبتنی بر شواهد، انعکاس نتایج ممیزی پایه و طراحی و اجرای استراتژی هایی برای رسیدگی به عدم انطباق و پیگیری ممیزی پس از اجرای استراتژی تغییر.
یافته ها میزان انطباق با بهترین شواهد به طور چشمگیری بهبود یافت. نتیجه این پروژه به بهبود پوشش واکسیناسیون کووید-۱۹ در مرکز روستایی غریب محله شهرستان بهشهر منجر شد، به طوری که از ۱۱۰ نفری که نسبت به تزریق واکسن مقاوم بودند، ۳۳ نفر (۳۰ درصد) افراد مصاحبه شده در پایان جلسه اول راضی به تزریق واکسن شدند، ۴۸ نفر(۴۳/۶۶ درصد) افراد پس از پایان جلسه دوم راضی به تزریق واکسن شدند و ۱۶ نفر (۱۴/۵ درصد) افراد پس از جلسه سوم راضی به تزریق واکسن شدند.
نتیجه گیری در این پروژه پیاده سازی بهترین شواهد موجب بهبود ۸۸ درصد پوشش واکسیناسیون شد. از یافته های این مطالعه می توان در توانمندسازی مراقبین سلامت جهت ارتقای ارائه خدمت در مراکز تحت پوشش استفاده کرد.
کلیدواژه ها:
COVID-۱۹ vaccine ، Motivational interview ، Best evidence implementation project ، Practical application of clinical evidence system ، Getting research into practice ، واکسن کووید-۱۹ ، مصاحبه انگیزشی ، پروژه پیاده سازی بهترین شواهد ، سیستم کاربرد عملی شواهد بالینی ، بازخورد پژوهش در عمل
نویسندگان
Farangis Habibi
Derpartment of Midwifery Counseling, Student Research Committee, Nasibeh School of Nursing and Midwifery, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.
Mohammad Ahmadi
Family Practitioner, Behshahr Healthcare Network, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran.
Zeinab Hamzehgardeshi
Derpartment of Reproductive Health, Sexual and Reproductive Health Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :