توکل:امن ترین سنگر مستحکم دفاعی و بازخوانی تاثیرات تربیتی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: همایش پدافند غیر عامل و علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: NADHS01_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 190
نویسندگان
استادیار گروه علوم تربیتی دانشکده علوم انسانی دانشگاه کاشان
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی دانشگاه کاشان
دانشیار گروه علوم تربیتی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه اصفهان
چکیده
این پژوهش با هدف شرح و توصیف یکی از ابزارهای دفاعی که انسان از آغازین روز حیات به آن مجهز شده است و در زمره مفاهیم والای اسلامی میباشد تدوین شده است. این ابزار درونی که آدمی به قداست وجود آن در برابر کلیه حملات و آسیبها در امان مانده است هیچ حد و حصری ندارد و ارمغانی است که خداوند آن را به تمامی انسانها عرضه داشته، و همانا ایمان و ایقان به لطف و کرامت خداوند است. توکل به میزانی که در وجود انسان متوکل نمایان شود دارای درجات متفاوتی است که در همه مکانها و زمانها نگهبان آدمی در برابر وسوسه های شیطان و نفوس حیوانی که همگی درجه انسانی را تنزل میبخشند و روح آدمی را به اضمحلال می کشانند، می باشد. به همین خاطر انسان همیشه در حال نبرد بین حق و باطل بوده است و توکل بر خداوند که همانا ایمان به قدرت لایزال حضرت حق است، دژی مستحکم برای آدمی است که نقش ابزار دفاعی را برای وی ایفا مینماید. این پژوهش با روش کتابخانه ای به بررسی نقش توکل بهعنوان دفاعی نرم جهت حمایت و حفاظت از انسانها میپردازد. نتایج این پژوهش نشان داد به هر میزانی که مخلوق به ریسمان الهی چنگ زند و امور خود را به خداوند واگذار نماید به همان میزان بی نیازی از غیر پیدا میکند و هیچگاه در برابر هجوم دشمنان درون و بیرون به خود بیمی راه نمیدهد و مایوس نمیگردد. به همین دلیل، در این مقاله نخست به مفهوم شناسی پدافند عامل و غیرعامل، مفهوم توکل، نقش توکل به عنوان محافظ انسان در برابر حملات، آثار و پیامدهای توکل به عنوان پدافند غیرعامل و در نهایت نتیجه گیری پرداخته میشود.کلیدواژه ها
توکل، پدافند غیرعامل، تدافع، دژ مستحکم، تاثیرات تربیتیمقالات مرتبط جدید
- واکاوی و بررسی اثربخشی نقش تکنولوژی های نوین در توسعه پایدار صنعت گردشگری و به ویژه صنعت هتلداری
- بررسی اهمیت آموزش چند فرهنگی در برنامه درسی
- تاثیر رعایت اخلاق حرفه ای از سوی معلمان بر افزایش انگیزه ی تحصیلی دانش آموزان
- استفاده از احکام الهی در تفهیم فرهنگ اسلامی به دانش آموزان
- کاربرد فناوری اطلاعات در ارتقای هوش هیجانی و یادگیری دانش آموزان ابتدایی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.