بررسی تطبیقی فمینیسم در اشعار سیمین بهبهانی و غاده السمانمطالعه موردی ( زنی عاشق در میان دوات-کولی، نامه و عشق)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
- کد COI اختصاصی: ICMHSR14_431
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 325
نویسندگان
مدرس دانشگاه فرهنگیان
کارشناس آموزش زبان عربی
کارشناس آموزش زبان عربی
چکیده
سیمین بهبهانی و غاده السمان دو شاعر ایرانی و عربی فمنیست، همواره به دنبال ترفیع جایگاه زنان در جامعه و برابری آنان با مردان بوده اند و این چنین زن را به یکی از عناصر اصلی آثار خود قراردادهاند. این مقاله با رویکرد توصیفی تطبیقی به دنبال بررسی نگاه زنانه این دو شاعر با تکیه بر دو اثر زنی عاشق در میان دوات از غاده السمان و کولی و نامه و عشق از سیمین بهبهانی می باشد. بررسی ها نشان می دهد غاده السمان سوری تبار در اشعار خود به مسائل بی شماری در ارتباط با زنان پرداخته است که میتوان از جمله آنان به جایگاه پایین زن شرقی در اجتماع، ننگ شمرده شدن او و رنج و سختی که تحمل می کند اشاره کرد. هردو شاعر مطالبه گر حقوق زنان بوده اند، انزوا و در خانه ماندن را برای زنان نکوهش کرده و خواستار حضور هرچه پررنگ تر زنان فرهیخته و تحصیل کرده در سطح جامعه بوده اند و با توجه به اینکه مردها را مورد نکوهش قرار دادهاند اما نسبت به آنها دیدگاه تهاجمی نداشته اند و تنها منتقد تفکرات سنتی ایشان بودهاند. دو شاعر دغدغه ها و مشکلات مشترکی همچون مشکلات اجتماعی زنان در جامعه سنتی و شرقی، موانع آزادی، امید وشجاعت زنان را با نکوهش برتری مردان در ضمن اشعارشان بیان کرده اند.کلیدواژه ها
سیمین بهبهانی ، زن، غاده السمان ، بررسی تطبیقی ، فمنیستمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.