تحلیل و مقایسه ی درون مایه در شعر پروین اعتصامی و فروغ فرخزاد

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: ICMHSR14_206
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 131
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه نوری

دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک. اراک. ایران.

چکیده

درون مایه شعر در واقع معنایی است که درون شعر وجود دارد، به طوری که هر شاعری با توجه به تجربه ها، احساسات ودیدگاه های خود، درون مایه های متفاوتی را در شعر خود بیان میکند. در شعرهای فروغ فرخزاد و پروین اعتصامی نیز درونمایه های متفاوتی وجود دارد که میتوان به برخی از آنها اشاره کرد. درون مایه شعر فروغ فرخزاد اغلب به موضوعاتی مانندعشق، غربت، انسانیت و اجتماعیت، نهادهای اجتماعی و سیاسی و فرهنگ و هویت ایرانی میپردازد. شعرهای فروغ فرخزاد ازتجربیات شخصی او انسانیت و عشق به کشورش الهام گرفته شده و در نتیجه حس و احساسات قوی و عمیقی را در خواننده بهوجود میآورد. در شعرهای فروغ فرخزاد، او به یادگاریهای تاریخی و فرهنگی ایران نیز اشاره میکند و از آنها به عنوانموضوعات شعری استفاده میکند. درون مایه شعر پروین اعتصامی نیز به موضوعاتی مانند عشق، زندگی، طبیعت، اجتماعیت، وشکوفایی و نهادهای اجتماعی و سیاسی میپردازد. شعرهای پروین اعتصامی از تجربیات شخصی او و همچنین از شاهد بودنرویدادهای تاریخی الهام گرفته شده است. او در شعرهای خود به تصویر کشیدن زیباییهای طبیعت، فرهنگ و هنر ایرانی،والدین و خانواده اشاره میکند و برای تحقق یک جامعه عادلانه و آرامش بخش، به ارزشهای انسانی و اجتماعی اشاره میکند.به طور کلی، درون مایه شعر فروغ فرخزاد و پروین اعتصامی به موضوعات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و انسانیتی پرداخته شدهاست که هر یک با تجربیات و نگرش شخصی خود به شعر خود زیبایی و ارزش افزودهای دادهاند.

کلیدواژه ها

پروین اعتصامی، درونمایه، محتوا، فروغ فرخزاد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.