بررسی کتاب علوم پایه چهارم دبستان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس بین المللی پژوهش های مدیریت و علوم انسانی در ایران
  • کد COI اختصاصی: ICMHSR14_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 559
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا کشته گر

دکتری تخصصی شیمی آلی،مدرس دانشگاه فرهنگیان پردیس شهیدمطهری زاهدان،زاهدان،ایران.

سجاد رخشانی مند

دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهیدمطهری زاهدان،زاهدان،ایران.

سجاد سراوانی

دانشجوی کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان پردیس شهیدمطهری زاهدان،زاهدان،ایران.

چکیده

در هدف از تحقیق حاضر، بررسی و تحلیل محتوای کتاب علوم چهارم مقطع ابتدایی با تکنیک ویلیام رومی در سال تحصیلی ۰۲ -۱۴۰۱ بوده است. بر اساس این تحلیل، ضریب درگیری دانش آموزان در سه مولفه ی »متن«، »پرسش« ،» تصویرهای کتاب بر اساس چهار فرضیه مورد توجه قرار گرفته شده است. جامعه آماری تحقیق شامل تمام محتوای کتاب علوم تجربی پایه چهارم ابتدایی که برابر با جامعه مورد مطالعه انتخاب گردیده است .روش تحقیق، از نوع مروری بوده است که نتایج نشان داده متن ها و پرسش های ارائه شده در کتاب بر خلاف تصاویر فعال است و محتوای کتاب علوم چهارم ابتدایی ارزش پژوهشی و تفکر کمتری دارد و همچنین جملات لفظی آن از جملات درکی بیشتر است.همطالعه و یادگیری از کتاب علوم چهارم، دانش آموزان را با اصول و قوانین علوم طبیعی آشنا میکند و آنها را به طریقه های نقد و تحلیل پدیده های طبیعی ترغیب میکند. هدف اصلی کتاب علوم چهارم، ترغیب دانش آموزان به تفکر علمی و اعتماد به نفس در رویارویی با سوالات علمی است .به طور کلی، مفهوم کتاب علوم چهارم درک و فهم دانش آموزان از مسائل و مفاهیم علمی در زمینه های مختلف علوم طبیعی است. این کتاب درسی به دانش آموزان کمک میکند تا مهارتهای تحلیلی خود را تقویت کنند و درک بهتری از جهان طبیعی پیرامون خود بدست آورند.

کلیدواژه ها

تحلیل محتوا، دوره ابتدایی،کتاب علوم تجربی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.