بررسی اثربخشی دوره های آموزش ضمن خدمت فن آوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) دبیران مقطع راهنمایی شهر زنجان

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,164

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CISEDUCATION01_031

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1392

چکیده مقاله:

در عصر حاضر گسترش فن آوری اطلاعات و ارتباطات در تمام ابعاد زندگی انسان تغییرات اساسی ایجاد کرده است . نهاد آموزش و پرورش هم از این دگرگونی ها مستثنی نبوده. امروزه فن آوری اطلاعات و ارتباطات این توانایی را دارد که فرآیند آموزشو یادگیری را تسهیل کند(وانگ، 2008 ). مهمترین عامل در بهره گیری از فاوا در فرآیند آموزش، معلم می باشد . در همین راستا آشنایی دبیران با فن آوری های نوین و نیز تسلط استفاده از آن از ضروریات است.به همین منظور برخی از کشورها ضمن این کهامکانات لازم را در اختیار دانش آموزان و دبیران قرار می دهند به آموزش نیز می پردازند و آنان را برای زندگی در دنیایالکترونیکی آماده می کنند(جلالی،عباسی، 1383 ). مطالعات انجام شده در 16 کشور نشان می دهد دبیرانی که از فن آوری اطلاعات و ارتباطات در کلاس درس استفاده می کنند دارای دانش آموزان باانگیزه و اعتماد به نفس بالاییمی باشند(کوزما، 2002 ). لشکری( 1382 ) در بررسی نظرات معلمان و مدیران درباره میزان استفاده و موانع به کارگیری تکنولوژیآموزشی در مدارس نشان داد که معلمان در تدریس از فن آوری های نوین کمتر از سطح متوسط استفاده می کنند . روزبهی( 1384 )در تحقیقی با عنوان بررسی میزان نیاز مدیران و کارشناسان ستادی آموزش و پرورش شهر اصفهان د ر زمینهفن آوری اطلاعات گزارش داد که میزان اطلاع مدیران در زمینه آموزش رایانه در سطح متوسط و در زمینه شبکه های اطلاع رسانی و دولت الکترونیک کمتر از سطح متوسط بوده است. بختیاری و احمدی( 1386 ) در پژوهش خود نشان دادند که آموزشهای ضمن خدمت فاوا برای معلمان در سه بعد اصلی آن کمتر از سطح متوسط بوده است و همچنین میزان اثربخشی آن برایمعلمان مرد و معلمان دارای مدرک کارشناسی ارشد بیشتر از سایرین بوده است. ویلیامز( 1998 )در تحقیق خود گزارش نمود که استفاده از فن آوری اطلاعات و ارتباطات در معلمان نسبتا پایین است(ویسه، 1384 ).پژوهش حاضربه بررسی میزان اثربخشی دورههای آموزش ضمن خدمت فن آوری اطلاعات و ارتباطات دبیران مقطع راهنمایی می پردازد. سؤالات پژوهش عبارت است از: 1- تاچه اندازه آموزش های ضمن خدمت فاوا در زمینه ارتقای آشنایی دبیران با رایانه، استفاده از اینترنت و فراگیری دولت الکترونیک اثربخش بوده است؟ 2- آیا بین اطلاعات جمعیت شناختی(جنس و مدرک) درباره اثربخشی دوره های ضمن خدمت فاوا تفاوت معناداری وجود دارد؟

نویسندگان

سیدحسین موسوی

دانشجوی کارشناسی ارشدعلوم تربیتی،دانشکده علوم تربیتی وروان شناسی،د

سیدحسن موسوی

دبیر مقطع راهنمایی و کارشناس آموزش و پرورش استان زنجان،مجتمع آموزشی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بختیاری، مریم، احمدی، غلامرضا(1386)، میزان اثربخشی آموزش های ضمن خدمت ...
  • جلالی، اکبر، عباسی، محمد(1383)، فن آوری اطلاعات و ارتباطات در ...
  • روزبهی، منیژه(1384)، بررسی مبزان نیاز مدیران دبیرستان ها و کارکنان ...
  • لشکری، حسین(1382)، بررسی میزان استفاده و موانع به کارگیری تکنولوژی ...
  • ویسه، مینو(1384)، بررسی میزان انطباق دوره های آموزشی IT با ...
  • Kozma, R. (2002) _ Technology , Innovation and Education change: ...
  • نمایش کامل مراجع