فراوان ترین گونه های جنس گون در امتداد گرادیان ارتفاعی ایران
محل انتشار: نشریه طبیعت ایران، دوره: 6، شماره: 2
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 168
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IRNAT-6-2_006
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
چکیده مقاله:
شناسایی گستره و ویژگی های رویشگاهی گونه های شاخص جوامع گیاهی موجود در اکوسیستم های مرتعی، از جمله اطلاعات پایه و اساسی مورد نیاز برای مدیریت اکوسیستم های یاد شده است. گون زارها به واسطه کارکردهای متنوع در اکوسیستم های طبیعی از اهمیت بسزایی برخوردارند. از این رو، در این مقاله، نواحی گسترش گون زارهای موجود در کشور و ارتباط آنها با عامل ارتفاع بررسی شد. بر اساس نتایج، سطح کل گون زارهای کشور، در آن دسته از اراضی مرتعی که گونه های جنس گون در ترکیب اصلی تیپ گیاهی حضور دارند، بیش از ۹۴/۲۰ میلیون هکتار (۱۳درصد مساحت کشور) است. بیشترین سطح پراکنش گون زارها و نیز بیشترین تنوع گونه ای جنس گون در دامنه ارتفاعی ۱۰۰۰ تا ۳۰۰۰ متر از سطح تراز دریا واقع شده است. گونه های Astragalus fasciculifolius، Astragalus arbusculinus، Astragalus spinosus و Astragalus squarrosus فراوان ترین گونه های گیاهی جنس گون در ارتفاعات کمتر از ۱۰۰۰ متر، گونه های Astragalus fasciculifolius، Astragalus microcephalus و Astragalus gossypinus فراوان ترین گونه های گون در ارتفاعات ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ متر، گونه های Astragalus adscendens، Astragalus microcephalus، Astragalus susianusوAstragalus gossypinus فراوان ترین گونه های گون در ارتفاعات ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ متر و گونه های Astragalus adscendens، Astragalus gossypinus و Astragalus microcephalus فراوان ترین گونه های گون در ارتفاعات بالاتر از ۳۰۰۰ متر کشور محسوب می شوند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رستم خلیفه زاده
دکترای تخصصی علوم مرتع،- موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور- بخش تحقیقات مرتع-سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی-تهرن-ایران
مرتضی خداقلی
دانشیار، بخش تحقیقات مرتع، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :