همه گیری شناسی بیماران جراحی شده مبتلا به کیست هیداتید در بیمارستان های استان خراسان شمالی طی سال های ۱۳۹۰-۱۳۸۸
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 101
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NKUMS-4-4_012
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
چکیده مقاله:
چکیده زمینه و هدف: یکی ازمهمترین بیماریهای انگلی مشترک انسان ودام، بیماری کیست هیداتید است که توسط مرحله لاروی انگل اکینوکوکوس گرانولوزوس ایجاد می شود. کرم بالغ این انگل در روده سگ و سگ سانان به عنوان میزبانان نهایی زندگی می کند و علف خواران نقش میزبانان واسطه اصلی رادارند. انسان به عنوان میزبان واسط اتفاقی با خوردن آب و سبزیهای آلوده به تخم انگل و یا تماس مستقیم با سگهای مبتلا آلوده می شود. مواد وروش کار: مطالعه انجام یافته از نوع مقطعی گذشته نگر بود، و از روش سرشماری جهت جمع آوری اطلاعات استفاده شد. داده های مورد نظر جمع آوری و در چک لیست تهیه شده، ثبت گردید. داده ها شامل مشخصات دموگرافیک (جنس، سن، شغل، محل سکونت) و موارد مرتبط با بیماری هیداتیدوزیس(عضومبتلا و تعداد کیست) بود. و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های فراوانی و درصد فراوانی نسبی ونرم افزار SPSS استفاده شد. یافته ها: از تعداد ۲۴ بیمار مبتلا به کیست هیداتید جراحی شده در بیمارستان های استان خراسان شمالی طی سالهای ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۰،۱۰نفر (۷/۴۱درصد) مذکر و۱۴نفر (۳/۵۸درصد) مونث بودند. بیشترین آلودگی به کیست هیداتید به ترتیب در گروه های سنی۴۰-۳۱ سال (۲۵ در صد) و در گروه های سنی کمتر از۱۰ سال (۸/۲۰درصد) مشاهده گردید. از نظر عضو درگیر ۱۳نفر(۲/۵۴ درصد) در کبد ،۱۰نفر(۷/۴۱درصد) در ریه و۱ نفر (۱/۴درصد) دارای کیست در کبد و ریه بودند. نتیجه گیری: در این مطالعه با توجه به فراوانی سگ های ولگرد و شغل دامپروری در این استان، آموزش راه انتقال، مبارزه با سگ های ولگرد و درمان سگ های گله ضروری به نظر می رسد.
کلیدواژه ها:
Key words:Hydatid cyst ، Echinococcus granulosus ، Epidemiology ، واژه های های کلیدی: کیست هیداتید ، اکینوکوکوس گرانولوزوس ، اپیدمیولوژی
نویسندگان
میترا صالحی
انگل شناسی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
امیر آدینه زاده
دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
رامین خداجو
دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
زهرا صابری کریمیان
دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
امین یوسفی
دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :