آگاهی و عملکرد دانش آموزان دختر دبیرستانی شهر بجنورد در مورد بهداشت دوران قاعدگی
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 189
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NKUMS-5-5_009
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
چکیده مقاله:
چکیده زمینه و هدف: یکی از مهمترین دوره های زندگی، دوره نوجوانی و بلوغ می باشد. نوجوانی به عنوان دهه دوم زندگی، با تغییرات شدید جسمی، جنسی و روانی - اجتماعی همراه است. عدم شناخت نوجوان در رابطه با مسائل این دوره میتواند پایه گذار بسیاری از مشکلات جسمی و اختلالات رفتاری گردد. این مطالعه با هدف تعیین میزان آگاهی و عملکرد دانش آموزان دختر دبیرستانی شهر بجنورد درمورد بهداشت قاعدگی انجام گرفت. مواد وروش کار: این مطالعه مقطعی بر روی ۴۵۰ دانش آموز دختر مقطع دبیرستان باروش نمونه گیری چند مرحله ای در سال ۱۳۹۲ انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه پژوهشگر ساخته بود که اعتبارآن از طریق مشورت با اساتید و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ تعیین شد. داده ها پس ازجمع آوری با استفاده از نرم افزار SPSS۱۸ مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت. سطح معنی داری ۰۵/۰ در نظر گرفته شد. یافته ها: میانگین سنی و سن شروع قاعدگی بترتیب ۲/۱±۹۸/۱۴ و ۰۹/۱±۳۶/۱۱ بود. ۳۴۶ نفر (۹/۷۷%) ، ۸۸ نفر (۸/۱۹%) و ۱۰ نفر (۳/۲%) بترتیب آگاهی ضعیف، متوسط و خوبی داشتند. در خصوص عملکرد، ۱۸۴ نفر (۴/۴۱%)، ۲۳۲ نفر (۳/۵۲%) و ۲۸ نفر (۳/۶%) بترتیب از سطح عملکرد ضعیف، متوسط و خوبی برخوردار بودند. میانگین عملکرد در سطوح تحصیلی و شغل والدین تفاوت معنی داری داشت و میانگین آگاهی در سطوح تحصیلی والدین تفاوت معنی داری نداشت. نتیجه گیری: با توجه به پایین بودن بیش از حد سطح آگاهی و عملکرد، لزوم ارائه دستورات بهداشتی قبل و بعد از دوران بلوغ و نیز تصحیح باورهای غلط در مادران و دختران, طراحی برنامه آموزش منظم و پیوسته در این زمینه برای مسئولین مرتبط، مادران و دختران را میتوان یکی ازمهمترین اولویت های بهداشتی برشمرد.
کلیدواژه ها:
Key words: knowledge ، performance ، menstrual hygiene. Students ، واژه های کلیدی: آگاهی ، عملکرد ، بهداشت قاعدگی ، دانش آموزان
نویسندگان
فرزانه کاشفی
دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
داود نصیری زرین قبائی
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
حسین باوندی
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
رضا علی اکبری
کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
آرش اکابری
مرکز تحقیقات اعتیاد و علوم رفتاری، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
عاطفه شرفی
بیمارستان بنت الهدی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :