مقایسه تاثیر دو داروی اندانسترون و مپریدین در درمان لرز بعد از بیهوشی - کار آزمایی بالینی تصادفی شده سه سو کور
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 147
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NKUMS-5-1_013
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
چکیده مقاله:
چکیده زمینه و هدف: لرز بعد از بیهوشی باعث افزایش نیاز بدن به اکسیژن تا حد ۵۰۰%، افزایش درد بعد از عمل، طولانی شدن ریکاوری، افزایش تهوع -استفراغ، بالا رفتن فشار خون، افزایش فشار چشم و مغز میشود. مپریدین از پرکاربردترین داروها در درمان و پیشگیری از آن است ولی دارای عوارض شناخته شده مخدرها است. با هدف یافتن درمان موثر با عوارض جانبی کمتر، این مطالعه به مقایسه اثر درمانی دو داروی اندانسترون و مپریدین در درمان لرز بعد از بیهوشی پرداخت. مواد و روشکار: در این کار آزمائی بالینی تصادفی سه سوکور تعداد ۲۰۶ بیمار در ۳ گروه مساوی مورد مطالعه قرار گرفتند. روش آنالیز آماری تست کای دو و آزمون تی زوجی بود. همه بیماران در همان گروهی که بر اساس تصادفیسازی قرار گرفته بودند آنالیز شدند (Intention to treat). کلیه تحلیل های آماری در نرم افزار SPSS ۱۸ انجام گردید. یافته ها: تفاوت معنیدار آماری از نظر پاسخ به درمان در سه گروه مشاهده شد و در گروه مپریدین تعداد درمان شدهها بیشتر بود (۰۰۱/۰ P<). همچنین افرادی که با مپریدین درمان شدند به طور معنی داری از ۵۰ درصد بیشتر بودند، در حالیکه افرادی که با اندانسترون درمان شدند با ۵۰% تفاوت معنیدار آماری نشان ندادند و در بیماران درمان شده با دارونما این تعداد به طور معنی داری از ۵۰ درصد کمتر بود. نتیجه گیری : هر چند مپریدین در درمان لرز بعد از بیهوشی موثرتر از اندانسترون است، ولی با توجه به تفاوت معنی دار مشاهده شده اندانسترون نسبت به دارو نما، اندانسترون نیز میتواند در مواردی که کنتراندیکاسیون استفاده از مپریدین وجود دارد، یک درمان مناسب باشد.
کلیدواژه ها:
Key words: Post anesthesia shivering ، therapy ، Ondansetron ، Meperidine ، واژ ه های کلیدی: لرز بعد از بیهوشی ، درمان ، اندانسترون ، مپریدین
نویسندگان
محسن صابر مقدم رنجبر
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
قاسم سلطانی
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد ، ایران
آرش اکابری
گروه پزشکی اجتماعی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
سید محمد علوینیا
دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :