بررسی فراوانی ناهنجاریهای آشکاردرنوزادان متولد شده در بیمارستان امیرالمومنین سیستان
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 139
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NKUMS-6-3_012
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
چکیده مقاله:
چکیده زمینه و هدف: ناهنجاریهای مادرزادی از علل مهم معلولیت و مرگ و میر نوزادان است. این ناهنجاریها در زمان بارورشدن تخم یا هنگام تکوین مراحل جنینی عارض می شوند. شیوع آن ۵-۳ درصد در نوزادان زنده به دنیا آمده برآورد گردیده است. این مطالعه با هدف بررسی میزان فراوانی ناهنجاریهای آشکار در نوزادان متولد شده درمنطقه سیستان می باشد. مواد و روش کار: روش پژوهش از نوع توصیفی و تحلیلی به روش مقطعی است که بر روی کلیه نوزادان زنده متولد شده طی سه ماه از نظر ناهنجاریهای آشکار مادرزادی انجام گردیده است. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه و مشتمل بر مشخصات والدین و نوزاد و نوع ناهنجاری بود که توسط پزشک متخصص کودکان تایید گردید. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS۱۹ تحلیل شد. یافته ها: از مجموع ۱۸۰۰ نوزاد تولد یافته در بیمارستان امیرالمومنین زابل، ۳۴ مورد دارای ناهنجاری آشکار مادرزادی بودند. میزان فراوانی ناهنجاری های آشکار در منطقه سیستان %۸/۱ بدست آمد. فاکتور سن مادر با بروز ناهنجاری های طناب عصبی ارتباط معنی داری نشان داد (۰۵/۰p <). بیشترین ناهنجاری درسیستم گوش، چشم، صورت با شیوع % ۵/۲۹می باشد و پس از آن ناهنجاری سیستم عصبی قرار دارد. نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان میدهد که میزان بروز ناهنجاری مادرزادی در نوزادان زنده متولد شده در شهر زابل مشابه مطالعات پیشین در زمینه ناهنجاری می باشد.
کلیدواژه ها:
Keywords: apparent anomalies ، birth ، stillborn ، consanguineous marriage ، واژه های کلیدی: ناهنجاری های آشکار ، نوزاد ، ازدواج های خویشاوندی
نویسندگان
سوسن حسینی
دانشکده علوم پایه، دانشگاه زابل
عباس نیک روش
دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
زهره سادات هاشمی
دانشکده مامائی و پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی زابل
ناهید رخشی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد،
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :