میزان گرایش به تماشای تلویزیون و ارتباط آن با دریافت گروه های غذایی و نمایه توده بدنی کودکان ۲ تا ۶ ساله
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 129
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NKUMS-7-2_015
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: تغذیه دوران کودکی نقش بسیار مهمی در سلامت افراد ایفا می کند. رسانه های جمعی به ویژه تلویزیون نقش بسزایی در شکل گیری تغذیه و نمایه توده بدنی کودکان دارند. این مطالعه به منظور شناسایی ارتباط بین میزان گرایش به تماشای تلویزیون و میزان تاثیرگذاری آن بر کودک با دریافت گروه های غذایی و نمایه توده بدنی کودکان پیش دبستانی انجام شده است. مواد و روش کار: مطالعه حاضر به صورت مقطعی و توصیفی– تحلیلی بر روی ۱۱۴ کودک ۲ تا ۶ ساله ثبت نامی در مهدکودک های شهر تهران اجرا گردید. اطلاعات مربوط به میزان تماشای تلویزیون و تاثیر آن از طریق پرسشنامه های اطلاعات عمومی و پرسشنامه معتبر تاثیر تماشای تلویزیون بر کودک از دیدگاه والدین جمع آوری شد. پرسشنامه بسامد خوراک نیز به منظور اطلاع از دریافت غذایی کودک تکمیل گردید. قد و وزن کودکان با استفاده از ترازو و متر نواری اندازه گیری شد. آنالیز آماری نتایج حاصل از مطالعه به وسیله نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و تست تحلیل واریانس ANOVA انجام گرفت. یافته ها: نتایج نشان داد که میزان مصرف از گروه گوشت ها (۰۰۸/۰p=)، قندها (۰۱۳/۰p=)، و گروه اسنکها و دسر ها(۰۱۱/۰p=) در کودکانی که به میزان بیشتری تلویزیون تماشا می کردند، بیشتر از سایر کودکان بود. میزان نمایه توده بدنی و مصرف غلات در کودکانی که به تماشای تبلیغات غذایی علاقه داشتند (۰۱۹/۰p=) بطور معنی داری بالاتر از سایرین بود. همچنین میزان مصرف از گروه چربی ها در کودکانی که از دید والدینشان بیشتر تحت تاثیر تلویزیون قرار می گیرند (۰۱۷/۰p= ( بیشتر از سایر کودکان بود. نتیجه گیری: طبق نتایج به دست آمده از مطالعه، افزایش تماشای برنامه های تلویزیونی با افزایش نمایه توده بدنی و افزایش مصرف از گروه های کم ارزش غذایی مرتبط می باشد.
کلیدواژه ها:
TV viewing ، BMI ، food group intake ، preschool child. ، تماشای تلویزیون ، نمایه توده بدنی ، دریافت گروه های غذایی ، کودک پیش دبستانی
نویسندگان
ناصر کلانتری
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سعید دعائی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
هانیه مالمیر
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
مریم غلامعلی زاده
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
شیوا نعمت گرگانی
دانشگاه علوم پزشکی ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :