مقایسه معادلات برآورد تعمیم یافته و تابع استنباط درجه دوم در داده های طولی اختلالات دوقطبی نوع یک استان مازندران طی سال های ۱۳۹۰-۱۳۸۶
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 125
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NKUMS-7-4_001
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: در تحقیقات پزشکی، مطالعات طولی نقش مهم و ویژهای ایفا میکنند. در این مطالعات هر فرد در طول زمان تحت اندازهگیری های مکرر قرار میگیرد. برای تحلیل اینگونه دادهها روشهای آماری خاصی که همبستگی را لحاظ کنند بکار گرفته میشوند اما این روشها در ارائه نتایج معتبر و کارا که در معناداری متغیرهای کمکی موثرند متفاوت هستند؛ بنابراین در این مطالعه ضمن بررسی عوامل تاثیرگذار بر عود اختلال دوقطبی نوع یک با استفاده از معادلات برآورد تعمیم یافته و تابع استنباط درجه دو، به مقایسه کارایی این دو روش نیز می پردازیم.
مواد و روش کار: در این مطالعه طولی از اطلاعات مربوط به ۲۳۷ بیمار مبتلا به اختلال دوقطبی نوع یک که در بیمارستان زارع شهرستان ساری بستری شده بودند، استفاده شد. هریک از افراد در طی سال های ۱۳۹۰- ۱۳۸۶پیگیری شدهاند. روشهای برآورد تابع استنباط درجه دوم و معادلات برآورد تعمیم یافته بکار گرفته شدند.
یافته ها: کارایی برآورد پارامتر به روش تابع استنباط درجه دو بیشتر از روش معادلات برآورد تعمیم یافته بود. با استفاده از روش تابع استنباط درجه دو، اثر متغیرهای بستگان درجه یک، سن شروع و مکان زندگی معنی دار شده است اما در روش معادلات برآورد تعمیم یافته، متغیر مکان زندگی معنیدار نشد.
نتیجهگیری: دادههای مورد استفاده در این مطالعه نشان داد که برآوردهای روش تابع استنباط درجه دو کارایی بیشتری نسبت به روش معادلات برآورد تعمیم یافته دارد.
واژه های کلیدی: دادههای طولی، معادلات برآورد تعمیم یافته، تابع استنباط درجه دوم، اختلالات دوقطبی نوع یک
کلیدواژه ها:
Longitudinal Data ، Generalized Estimating Equations ، Quadratic Inference Function ، Bipolar I Disorder ، داده های طولی ، معادلات برآورد تعمیم یافته ، تابع استنباط درجه دوم ، اختلالات دوقطبی نوع یک
نویسندگان
علیرضا ابدی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
زهرا گرایلی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
جمشید یزدانی
دانشگاه علوم پزشکی مازندران
مریم بختیاری
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
سمانه سعادت
مرکز بهداشت نکا
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :