اثر درمانی آلوئه ورا و عسل بر زخم ناشی از سوختگی در رت
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 171
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NKUMS-8-1_006
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: عسل و آلوئه ورا به صورت سنتی برای درمان زخم های ناشی از سوختگی استفاده می شوند. هدف از این مطالعه بررسی اثر درمانی عسل و گیاه آلوئه ورا در ترمیم زخم های ناشی از سوختگی در رت می باشد.
مواد و روش کار: این مطالعه تجربی بر روی ۲۴ سر رت نر بالغ انجام شد. پس از بیهوشی با اتر و با رعایت شرایط استریل، در پشت هر موش سوختگی درجه دو به ابعاد ۲۵۰میلی مترمربع ایجاد شد. پس از تایید سوختگی درجه دو، رت ها به طور تصادفی به ۴ گروه تقسیم شدند (۶ سر در هر گروه). گروه کنترل، گروه تجربی ۱ تیمار شونده توسط آلوئه ورا و عسل، گروه تجربی ۲ تیمار شونده توسط آلوئه ورا و گروه تجربی ۳ که توسط عسل گون ۳ بار در روز تیمار می شدند. ارزیابی مساحت زخم در طی ۲۱ روز در سه دوره ۷، ۱۴ و ۲۱ روزه انجام شد و داده ها با استفاده از آزمون ANOVA مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: در بررسی انجام شده مساحت زخم سوختگی پس از دوره تیمار در گروه دریافت کننده هم زمان عسل و آلوئه ورا کاهش یافته و به میزان ۰۲۴/۳۴±۱۲۵ میلی مترمربع رسید که میزان بهبودی نسبت به گروه های دریافت کننده عسل و آلوئه ورا به تنهایی بیش تر بود (۰۰۹/۰p-value=) و گروه دریافت کننده عسل کاهش مساحت زخم ناشی از سوختگی را بیش از گروه دریافت کننده آلوئه ورا نشان داد.
نتیجه گیری: ترکیبی از عسل و آلوئه ورا در مقایسه با دو گروه دیگر پتانسیل درمانی بهتری را جهت بهبود زخم های ناشی از سوختگی درجه دو نشان داد. تجویز موضعی هم زمان عسل و آلوئه ورا موجب تسریع جمع شدگی و التیام زخم های ناشی از سوختگی درجه دو گردید. بهبودی سریع و دسترسی آسان به عسل و آلوئه ورا سبب پیشنهاد این ترکیبات برای درمان زخم های ناشی از سوختگی می گردد.
واژه های کلیدی: سوختگی، عسل، آلوئه ورا، بهبودی زخم
کلیدواژه ها:
نویسندگان
کهین شاهانی پور
دانشگاه آزاداسلامی اصفهان
منصوره صادقی
دانشگاه آزاداسلامی اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :