بررسی یافته های بالینی، سونوگرافی و هیستوپاتولوژیکی توده های تخمدانی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان کوثر، قزوین
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 108
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NKUMS-10-4_007
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: امروزه به رغم وجود روشهای تشخیصی بهینه برای ارزیابی توده تخمدان، میزان بقاء بیمار مبتلا به سرطان تخمدان، به طور قابل توجهی تغییر نکرده است . هدف این مطالعه بررسی یافته ای بالینی ، سونوگرافی و پاتولوژیک توده های تخمدانی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان کوثر بود.
روش کار: در این مطالعه تحلیلی اطلاعات مربوط به یافته های بالینی،سونوگرافی وهیستوپاتولوژیکی توده های تخمدانی ۸۷۴ زن مراجعه کننده به بیمارستان کوثر از سال ۱۳۸۶ تا سال ۱۳۹۶ ،بوسیله چک لیست جمع آوری شد . هر دو روش آماری توصیفی و تحلیلی مورد استفاده قرار گرفت . P < ۰.۰۵))
یافته ها : در این بررسی. از کل توده های تخمدان ۴.۵ % یا ۳۹ نفر بدخیم ، ۷۰.۶% یا ۶۱۷ نفر خوش خیم ، ۵.۹ % یا ۵۲ نفر بینابینی بودند. ارتباط بین یافته های بالینی با یافته های رادیولوژیکی ار لحاظ آماری معنادار بود. ارتباط نمای بالینی با دسته بندی پاتولوژیکی توده های تخمدانی معناداربود. . ارتباط یافته های رادیولوژیک با نوع توده تخمدانی از لحاظ منشا از نظر آماری معنا دار بود. P < ۰.۰۵))
نتیجه گیری: پیش بینی پتانسیل بدخیمی در توده های تخمدانی ضمن فراهم کردن تمهیدات لازم و و سعت جراحی از اقدامات تهاجمی غیر ضروری جلوگیری می نماید. با توجه به پیشرفت ها اخیر در زمینه تکنیک های تصویربرداری، خصوصا سونوگرافی و نیز دقت مناسب آن در تفکیک توده های خوش خیم از بدخیم ، استفاده از این روش جهت پیش بینی نوع پاتولوژی ضروری است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه سمیعی راد
Associate Professor of Pathology, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
علی همت یار
General Physician, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
آمنه باریکانی
Associate Professor of social medicine, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :