تاثیر ۶ هفته تمرین تمرینات اینتروال با شدت بالا بر سطح ویتامین D پلاسما و شاخص های آنترپومتریک نوجوانان پسر دارای اضافه وزن
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 138
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NKUMS-9-4_004
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: سطوح پایین ویتامین D پلاسما از یک سو و اضافه وزن و چاقی از سوی دیگر دو اختلال شایع در نوجوانان هستند که بر سلامتی در سنین بعدی تاثیر میگذارد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر تمرین HIIT بر سطح ویتامین D پلاسما و شاخصهای آنتروپومتریک نوجوانان دارای اضافه وزن بود.
روش کار: ۹۶ دانشآموز ۱۲ تا ۱۶ ساله دارای اضافه وزن از دو مدرسه منطقه ۵ تهران به صورت تصادفی خوشهای انتخاب و مدارس انتخابی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. در مدرسه مداخله برنامه HIIT به صورت ۳ روز در هفته هر بار ۴۷ دقیقه و به مدت ۶ هفته اجرا گردید. در مدرسه کنترل نیز به منظور تعدیل اثر نور آفتاب بر سطح ویتامین D ، پیاده روی در فضای آزاد اجرا گردید. در دو مرحله قبل و بعد از مداخله شاخصهای آنتروپومتریک و نمونه خون از آزمودنیها گرفته شد. برای سنجش ویتامین D از روش الایزا استفاده گردید. شاخصهای آنتروپومتریک(وزن، BMI ، درصد چربی بدن، درصد عضله بدن) نیز با استفاده از ترازو و دستگاه آنالایزر بیو ایمپدنس ( Bio Impdance Analyzer ) معتبر اندازه گیری شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که سطح ویتامین D پلاسما در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری افزایش یافت ( ۷۷۳ / ۷ = P). تمرین HIIT پس از ۶ هفته تفاوت معنی داری در شاخصهای آنتروپومتریک گروه مداخله نسبت به قبل از مداخله و نسبت به گروه کنترل ایجاد نکرد.
نتیجه گیری: تمرینات HIIT بدون تاثیر بر شاخصهای آنتروپومتریک، سطح ویتامین D پلاسما را در نوجوانان دارای اضافه وزن نسبت به گروه کنترل افزایش داد. مطالعات آتی که مشتمل بر هر دو جنس، سایر گروههای سنی و مداخلات طولانی باشد، در روشن نمودن ابعاد ارتباطات موجود مفید خواهد بود.
کلیدواژه ها:
High-Intensity Interval ، Training ، Vitamin D ، Anthropometry ، تمرینات اینتروال با شدت بالا ، ویتامین D ، آنتروپومتری
نویسندگان
روح الله حق شناس
Assistant Professor, Department of Sport Physiology, Semnan University, Semnan, Iran
زهرا جمشیدی
MSc Student, Department of Sport Physiology, Semnan University, Semnan, Iran
سعید دعائی
Assistant Professor, Department of Public Health, School of Public Health, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnurd, Iran
مریم غلامعلی زاده
PhD Student, Student Research Committee, Cancer Research Center, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :